Kuka silpoi Deppin sormen?

Yksi oikeudenkäyntien sensaatiomaisimpia paljastuksia on ollut se, että maaliskuussa 2015 tapahtuneen riidan aikana Deppin sormesta silpoutui pala. Mutta miten vamma tapahtui? Deppin mukaan Heard heitti häntä lasipullolla. Pitääkö tämä kuitenkaan todisteiden valossa paikkaansa?

Tässä postauksessa käsitellään tapausta Deppin todistajanlausuntojen kautta. Seuraava postaus taas keskittyy Heardin versioon tapahtumista.

Tammi-helmikuu 2015: riitelyä ja häät

Ennen kuin menemme maaliskuun tapahtumiin, aloitetaan vuoden 2015 alusta. Tammikuussa 2015 Depp ja Heard matkustivat Deppin lasten kanssa Tokioon, missä Deppin elokuva Mortdecai oli ensi-illassa. Heardin mukaan päihteitä  käyttänyt Depp oli jälleen mustasukkainen ja käyttäytyi väkivaltaisesti. Depp tönäisi Heardin lattialle, ja esti tämän pääsyn ylös painamalla tämän selkää polvellaan. Samalla Depp huusi vihaavansa Heardia ja löi tätä takaraivoon.

Ensi-ilta oli kaksi päivää myöhemmin, ja Heardin oli määrä pukeutua punaiselle matolle selästä avonaiseen mekkoon. Hän sanoi olleensa suorastaan vainoharhainen siitä, olisiko selässä mustelmia. Heardin mukaan näkyviä mustelmia tai muita jälkiä ei kuitenkaan ollut. Tästä huolimatta Deppin asianajajat ovat väittäneet ensi-illasta otettujen kuvien todistavan, että Heard valehtelee, sillä kuvissa ei voi nähdä mitään vammoja.

Mainittakoon myös, että Tokion reissulla Depp oli elokuvan lehdistötilaisuudesta selittämättömästi useita tunteja myöhässä. Saavuttuaan paikalle hän vitsaili myöhästymisen johtuneen siitä, että oli tapellut tunteja chupacabran kanssa.

Helmikuun 2015 alussa Depp ja Heard menivät naimisiin. Häiden jälkeen tuore aviopari joutui kuitenkin palaamaan heti töihin, Heard Englantiin ja Depp taas Australiaan, missä kuvaisi Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan viidennen osan. Maaliskuun alussa Heard lensi Australiaan tapaamaan miestään. Heidän oli tarkoitus viettää viikonloppu vain kahdestaan Deppin syrjäisessä mutta ylellisessä vuokratalossa Gold Coastilla.

Mitä Australiassa oikein tapahtui?

Tapahtumat saivat Deppin mukaan alkunsa, kun Heard sai tietää Deppin asianajajilta, että tämä halusi avioliiton solmimisen jälkeen tehtävän avioehdon (postnuptial agreement eli postnup). Heard raivostui, ja Depp piiloutui tältä yhteen talon vessoista. Heard kuitenkin seurasi häntä, vaikka Depp yritti aktiivisesti päästä pois tämän luota piiloutumalla toisiin vessoihin.

Jossain vaiheessa Depp meni talon alakerran baariin, ja päätti stressin takia kaataa itselleen vodkaryypyn. Hänen mukaansa tämä katkaisi hänen useita kuukausia kestäneen selvän kautensa. Heard raivostui entisestään kun huomasi, että Depp joi, ja heitti vodkapullon tätä kohti. Pullo meni ohi, ja Depp yritti olla provosoitumatta, kaataen itselleen uuden ryypyn isommasta vodkapullosta. Heard heitti myös tämän pullon, ja tällä kertaa se osui Deppin oikeaan käteen, joka lepäsi baaritiskiä vasten kämmen alaspäin. Deppin mukaan pullo mursi keskisormen ja silpoi sen pään.

Heard ei välittänyt vammasta, vaan jatkoi huutamista ja vielä tumppasi Deppin polttaman tupakan tämän poskeen. Pian Heard kuitenkin tajusi, mitä oli tehnyt, ja alkoi huutaa. Depp sanoo olleensa shokissa, eikä muista tarkkaan, mitä seuraavaksi tapahtui. Hän myöntää kirjoittaneensa vahingoittuneella sormellaan väitteitä Heardista ja Billy Bob Thorntonista (joka oli Heardin vastanäyttelijä London Fieldsissä) talon seinälle, muttei osaa sanoa, miksi teki näin. Kun veren valuminen loppui, jatkoi hän maalilla. Tässä vaiheessa Heard oli poistunut yläkertaan, ja Depp tajusi, että hänen olisi kutsuttava apua, joten hän tekstasi henkilökunnalleen. Nämä veivät hänet ensiapuun.

Sormen vamma

Osa Deppin sormenpäätä leikkautui irti, ja sormen luu murtui. Vamma on melkoisen brutaalin näköinen, joten en siitä laita tänne tarkempaa kuvamateriaalia kuin röntgen-kuvan, mutta oikeudessa esitellyt kuvat löytyvät tarvittaessa helposti Googlen avulla.

Depp hakeutui ensiapuun vasta noin 12 h vamman aiheutumisen jälkeen. Sormenpää oli vielä tällöin hukassa: sen löysi lopulta yksi hänen työntekijöistään talon baarialueelta. Ensiavussa sen todettiin olevan jo hyvin kova, eikä se soveltuisi takaisin kiinnitettäväksi. Deppin sormi onnistuttiin kuitenkin ’uudelleenrakentamaan’ Yhdysvalloissa, joskaan täysin normaaliksi se ei ole koskaan palannut.

Lääkärien mielipiteet vamman synnystä

Deppiä hoitivat ensiksi kaksi Gold Coastin yliopistosairaalan ensiapulääkäriä. Molemmat kuvailivat Deppin hoidosta tekemissään kirjauksissa vammaa tyypilliseksi murskautumisesta (crushing mechanism/crush-type) aiheutuvasta vammasta. Deppiä ei voitu puhutella, koska hän oli sairaalaan tullessa päihtynyt ja sekava. Kumpikaan lääkäri ei mainitse mitään palovammasta poskessa, minkä Depp väittää hänellä olleen. Muistiinpanoissa ei myöskään mainita, että muu osa Deppin kädestä olisi vaurioitunut, tai että vammassa olisi jäänteitä lasista tai muusta pulloon viittaavasta.

Deppin sormen Yhdysvalloissa uudelleenrakentaneet Dr. David Kulber ja Dr. Michael Kalamaras niinikään arvioivat, että vamma oli syntynyt murskautumalla.

Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä kuultiin kahta käsivammoihin erikoistunutta kokenutta lääkäriä, joista toinen oli Heardin ja toinen Deppin asianajajien palkkaama. Heardin expertti, Dr. Richard Moore, oli sitä mieltä, että vamma ei yksinkertaisesti ole voinut aiheutua kovalla voimalla heitetystä lasisesta pullosta.

Deppille todistanut lääkäri, Dr. Richard Gilbert, taas oli sitä mieltä, että vamma olisi kyllä voinut aiheutua lasipullosta. Ristikuulustelussa hän kuitenkin totesi, että jos vamma oli aiheutunut pullosta ja tullut kun Deppin käsi lepäsi selkäpuoli ylöspäin baaritiskillä, olisi pullon täytynyt osua siihen alhaalta, tai Deppin käden olisi täytynyt liikkua pullon osumisen aikana (mitä Depp ei taas ole sanonut tapahtuneen). Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta, että Deppin sormenkynsi oli täysin vahingoittumaton. Jos pullo olisi osunut siihen yläviistosta kun Deppin käsi oli kämmenpuoli alaspäin, kuten Depp väittää, olisi myös kynsi vahingoittunut.

Toisin sanoen, jopa Deppille todistanut lääkäri on sitä mieltä, että vamma ei ole voinut aiheutua Deppin kuvaamalla tavalla. Depp ei ole esittänyt yhtään lääkärin tai muun terveydenhoidon ammattilaisen lausuntoa, mikä tukisi hänen väitettään, että vamma aiheutui lasipullosta.

Kuka aiheutti Deppin sormen vamman?

Depp sanoi kertoneensa useille työntekijöilleen heti tapauksen jälkeen, että Amber oli vamman takana. Stephen Deuters ja Malcolm Connolly ovat molemmat todistaneet, että Depp olisi kertonut heille näin. Kumpikin on kuitenkin Deppistä taloudellisesti riippuvainen ja hänelle erittäin lojaali. Deuters saatiin jo Englannissa kiinni valehtelusta Deppin puolesta, mikä on todennäköisesti syynä siihen, ettei Depp kutsunut häntä todistamaan Yhdysvalloissa. Mitään vahvistavia todisteita, kuten viestejä, joissa Depp olisi syyttänyt vammasta Heardia, ei ole myöskään esitetty.

Deppin väite on myös ristiriidassa sen kanssa, että useissa tuolta ajalta olevissa viesteissä Depp sanoo, että aiheutti itse vamman. Näin todisti Dr Kipper, joka oli lennätetty Australiaan juuri ennen tätä tapausta, ja johon Depp otti ensimmäisenä yhteyttä tekstiviestillä. Depp haukkuu viestissä aluksi pitkään Heardia, josta sanoo saaneensa tarpeekseen, ja joka on hänen mielestään ”a malicious, evil and vindictive cunt”, joka aina luennoi ja nalkuttaa. Viestin lopussa Depp sanoo leikanneensa sormensa irti:

Hi … Fucked man … Had another one … I just cannot live like this … She is as full of shit as a Christmas Goose!!! I’m done. NO MORE … !!! The constant insults, the demeaning, belittling, most heartbreaking spew that is only released from a malicious, evil and vindictive cunt!!!! But, you know what …?? FAR MORE hurtful than her venomous and degrading endless “educational” ranting … ??? is her hideous and purposely hurtful tirades and her goddam shocking treatment of the man she was meant to love above all … Here’s the real deal, mate … Her obsession with herself …. ?? Is far more important … she is SO FUCKIN’ AMBITIOUS!!!! She’s so desperate for success and fame … That’s probably why I was acquired mate… !! Although she has HAMMERED me with what a sad old man, has been I am… Cowan [Heardin psykiatri] has done me the most cruel of favors … I’m so very sad … I cut the top of my middle finger off … What should I do Except, of course, go to a hospital … I’m so very embarrassed for jumping into anything with her …

Muistiinpanoissaan tuolta ajalta Kipper myös toteaa, että heidän oli jokseenkin hankala saada Depp lähtemään talolta, huolimatta siitä, että tämän sormi tarvitsi kiireellisesti ensiapua. Myöhemmin Depp lähetti Kipperille vielä toisen viestin, jossa kiittää tätä ja vitsaili, että leikkasi sormensa pois jotta muistaisi, ettei koskaan leikkaa sormeaan pois.

Siskoaan Christiä Depp pyysi Australiasta käsin taas järjestämään avioliiton mitätöinnin, mutta siltikin sanoo, että ”I fucked up my finger pretty nasty”. Kaverilleen Paul Bettanylle Depp tekstasi, että hänen sormensa pää oli lähtenyt irti – jälleen ei mainintaakaan Heardista, vaikka Bettany ei pitänyt tästä ja he olivat aikaisemmin vitsailleet tämän raiskaamisesta ja tappamisesta.

Voi tietysti argumentoida, että Depp valehteli vamman synnystä, koska halusi suojella Heardia. Mutta näissä kolmessa viestissä Depp on kaikissa selkeästi erittäin vihainen Heardille, ja haluaa tästä eron. Miksi hän siis suojelisi tätä enää? On myös omituista, että Depp sanoo itse aiheuttaneensa vamman jopa nauhalla, jossa hän riitelee Heardin kanssa.

Deppin päihteiden käyttö ja mieliala

Deppin mukaan Heard valehtelee väittäessään, että hänen päihteidenkäyttönsä olisi taas ollut kontrolloimatonta Australiassa. Hänen mukaansa hän repsahti koska Heard oli häntä kohtaan niin kamala, mutta päihteillä ei muuten ollut osuutta tapahtumiin. Englannin oikeudenkäynnissä Depp sanoi olleensa maaliskuun 2015 alussa useita kuukausia kuivilla – aluksi väittäen, että oli ollut juomatta jopa puolitoista vuotta, korjaten tämän sitten 9 kk kun häntä muistutettiin toukokuun 2014 tapahtumista. Yhdysvalloissa hän oli hieman muuttanut kertomustaan, ja myönsi käyttäneensä marihuanaa häissään. Hän ei kuitenkaan muistanut, joiko alkoholia jo tuohon aikaan. Todistajanlausunnoissaan Depp on kieltänyt, että olisi käyttänyt laittomia päihteitä, kuten kokaiinia ja ekstaasia, Australiassa ollessaan.

Kuten olemme jo aikaisemmin kertoneet, Deppin väitteet selvästä kaudesta eivät kestä lähempää tarkastelua. Niin hänen omat viestinsä, toisten todistajanlausunnot, kuin hänen esiintymisensä päihtyneenä televisiossa todistavat hänen päihteidenkäyttönsä olleen aktiivista Pirates 5:sen kuvauksia edeltäneinä kuukausina.

Kaikista selkeimmät todisteet Deppin päihteidenkäytöstä tältä ajalta tulevat kuitenkin jälleen hänen omista tekstiviesteistään. Australiassa lähetetyt viestit olivat niin raskauttavat, että Deppin asianajajat yrittivät pimittää ne The Sunin asianajajilta Englannin oikeudenkäynnissä, vaikka tuomari oli määrännyt, että viestit tuli jakaa myös vastapuolelle.

Tekstiviesteistä ensimmäinen on lähetetty 25.2, eli juuri ennen Heardin tuloa. Siinä Depp pyytää assistentiltaan Nathan Holmesilta lisää kokaiinia. Holmesin käyttämä kieli tekee selväksi, että kyse ei ollut laillisista reseptilääkkeistä, vaan juurikin kokaiinista:

There was 2 G in that jar… Are you out? The guy only carried 2 a day and more tomorrow… He said it’s because if he’s caught with more than 2 it’s 20 years in prison. I can try another guy and get one from when you pick Malcolm up.

Seuraavien päivien viesteistä käy ilmi, että Holmes ja Deppin toinen työntekijä, Stephen Deuters, toimittivat Deppille lisää huumeita, ilmeisesti ekstaasia. Depp myös sanoo viesteissä näille, ettei suvaitse minkäänlaista nalkutusta, tuomitsemista tai luennointia (ilmeisesti päihteidenkäytöstään).

Viestit todistavat myös, että Deppin mieliala ei ollut muutenkaan parhaimmillaan. Perjantaina 6.3., Heardin juuri saavuttua Australiaan, hän tekstasi Deutersille ja siskolleen Christille vihaavansa Pirates-elokuvia ja uraansa. Oikeudessa hän myös myönsi, että myös tuore avioliitto aiheutti negatiivisia tunteita. Lauantaina 7.3 Depp oli taas Holmesiin yhteydessä ja pyysi tältä ekstaasia tekstiviestillä

Sunnuntaina, kun Depp lähetti Dr Kipperille ylhäällä mainitun viestin sormestaan, laittoi hän heti seuraavaksi viestiä Nathan Holmesille, pyytäen taas lisää huumeita:

”Need more whitey stuff ASAP, brotherman… And the e business!!! Please… I’m in bad, bad shape… Say NOTHING to NOBODY!!!!!”

Depp oli siis niin syvällä päihdeongelmassaan, että huolehti enemmän huumeiden saannista kuin vammautuneen sormensa hoitamisesta.

Jossain vaiheessa (ilmeisesti joko la 7.3 tai su 8.3) Deppille järjestettiin kriisitapaaminen Dr. Kipperin kanssa, joka oli lennätetty Australiaan paria päivää aikaisemmin. Tapaamisen ajankohdasta on jonkin verran epävarmuutta, sillä ei ole selvyyttä siitä, ovatko siitä todistavat tekstiviestit Stephen Deutersin ja Deppin Christi-siskon välillä Australian vai Yhdysvaltojen ajassa. Deutersin viestin mukaan tapaamisessa Depp yritettiin saada lopettamaan viimeaikainen käyttäytymisensä. Siinä myös mainittiin, että Depp ja Heard olivat riidelleet. Depp lupasi tehdä käännöksen parempaan suuntaan.

Lopuksi on mainittava, että Australian tapahtumien jälkeen Dr Kipper irtisanoutui tehtävästään Deppin lääkärinä, sillä potilas ei kyennyt sitoutumaan päihderiippuvuuden hoitoon. Kipper palasi työhön jokin aika myöhemmin, ja työskentelee edelleen Deppille.

Johtopäätökset:

  • Depp käytti aktiivisesti päihteitä jo Heardin saapuessa Australiaan
  • Depp oli masentunut urastaan ja koki vihaa Heardia kohtaan
  • Lääkäreiden mukaan Deppin sormi ei ole voinut vammautua niin, kuin hän väittää
  • Depp kertoi todistettavasti useille ihmisille aiheuttaneensa vamman itse. Hän oli samoissa viesteissä vihainen Heardille, ja suunnitteli eroa, muttei siltikään syyttänyt tätä. Depp sanoo aiheuttaneensa vamman itse jopa nauhoitteessa, jossa riitelee Heardin kanssa.
  • Depp valehteli useaan kertaan todistaessaan Australian tapahtumista.

Lähteet:

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *