Aikuisten ystäväkirja

Törmäsin Iidan matkassa -blogissa tällaiseen kivaan Aikuisten ystäväkirja -kyselyyn, jonka päätin itsekin toteuttaa. Osa näistä jutuista on ainakin blogin pidempiaikaisille lukijoille jo varmaan ihan tuttua huttua, mutta ehkäpä mukaan mahtuu myös jotain ihan uusia faktoja minusta.

Ikä: 31 vuotta.

Kuinka pitkä olet: 164 cm.

Silmien väri: Ruskea.

Koulupolku: Olen käynyt ala-asteen, yläasteen ja lukion Lohjalla. Lukion jälkeen pidin kaksi välivuotta, joista jälkimmäisen vuoden ajan kylläkin koko vuoden opiskelin Kauniaisissa Työväen Akatemia -nimisessä oppilaitoksessa, jossa voi opiskella korkeakouluopintoihin valmistavia opintoja ja muun muassa avoimen yliopiston kursseja. Sen jälkeen opiskelin filosofian maisteriksi Helsingin yliopistossa. Kandiin asti opiskelin pääaineenani ruotsin kielen kääntämistä ja tulkkausta. Kandin jälkeen vaihdoin pääaineeksi vähän laaja-alaisemman ja yleisemmän Pohjoismaiset kielet ja tein myös opettajan pedagogiset opinnot. Tällä hetkellä opiskelen töiden ohessa avoimessa yliopistossa markkinoinnin sivuaineopintoja.

Keskiarvo: En muista kyllä nyt tarkalleen keskiarvojani. Yläasteen lopussa se oli kuitenkin aika lähellä ysiä ja lukiossa ehkä sellainen noin 8,5. En ollut koskaan sellainen, että olisi koko rivi pelkkiä kymppejä, mutta tunnollinen suorittaja kuitenkin. Kielet ja äidinkieli olivat vahvuuksiani, kun taas matemaattiset aineet tuottivat päänvaivaa ja niissä tuli välillä huonojakin numeroita. Mutta kyllä koulumenestys oli minulle tärkeää ja kotonakin sitä odotettiin. Nyt kun mietin, niin tuo 8,5 on aivan tarpeeksi hyvä keskiarvo, vaikka silloin taisikin ajatella, että voisi olla vielä parempikin.

Viihdyitkö koulussa: Viihdyin niiden oppiaineiden tunneilla, joista pidin ja olin kiinnostunut. Sen sijaan juurikin noiden matemaattisten aineiden tunneilla en kyllä viihtynyt ja aika tuntui aina kyseisillä tunneilla matelevan. Ala-asteella tykkäsin, kun opetuksessamme painottui tosi paljon taidekasvatus, ja me muun muassa näyttelimme tosi paljon ja kirjoitimme paljon luovia tekstejä. Opettajani kannusti nimenomaan tuota luovaa puoltani minussa aina, ja hän povasi minusta isona näyttelijää tai kirjailijaa. Olen hänelle tosi kiitollinen siitä kannustuksesta. Sen sijaan koin ala-asteen lopulta yläasteen loppuvaiheille asti kiusaamista ja siitä syystä kouluajat ovat osittain mielessäni ikäviä ja synkkiäkin aikoja, jolloin koin myös paljon yksinäisyyden, erilaisuuden ja virheellisyyden tunteita enkä kuulunut joukkoon.

Kotieläimiä: Kotoa löytyy Frida-koira ja Viivi-kissa.

Lempiväri: Vaaleanpunainen!

Onko sinulla sisaruksia: Ei ole, vaan olen ainoa lapsi. Tässä voisi olla mielenkiintoinen blogipostauksen aihe itse asiassa, millaisia ajatuksia minulla on elämästä ainoana lapsena.

Pidätkö sukulaisistasi: En oikeastaan ole ihan hirveän monen sukulaisen kanssa tekemisissä. He asuvat kaikki eri puolella Suomea, eikä kukaan sukulaiseni asu samassa kaupungissa kuin minä itse. Osaa sukulaisistani en tunne oikeastaan lainkaan. Itse ajattelenkin niin, että ystävät ovat se ”sydämen perhe/suku”, jonka itse valitsemme ja rakennamme itsellemme, koska sukulaisasioihin emme monin tavoin voi itse vaikuttaa.

Lempivuodenaika: Kyllä se on nykyään oikeastaan kevät! Se, kun luonto herää eloon talven jälkeen, puutarha on täydessä kukoistuksessa ja koko kesä on vielä edessä. Sen parempaa ei olekaan!

Paras lukemasi kirja: Mieleenpainuvin lukukokemus on ollut Pikku Prinssi, jonka luin ensimmäistä kertaa lukioikäisenä.

Paras näkemäsi elokuva: Kaikkien aikojen lempielokuvani on ranskalainen Amelie! Sen ohi ei ole vielä yksikään muu elokuva kiilannut.

Lempiyhtyeesi: Coldplay, jonka keikalle olen ilokseni kerran päässyt <3

Mikä biisi soi nyt: Juuri nyt en kuuntele mitään 🙂

Mitä rakastat: Jos nyt jätetään itsestäänselvyydet pois, niin ainakin puutarhanhoitoa, illanviettoja ystävien kanssa, kulttuurielämyksiä, kirjoittamista, eläimiä ja uusien asioiden oppimista.

Mitä inhoat: Epärehellisyyttä, itsekkyyttä, myöhästelyä, huonoa ja epäasiallista käytöstä, imuroimista, ruokaostosten tekemistä isoissa hypermarketeissa, liian kireitä vaatteita ja tätä hiton koronaa!

Mitä odotat tällä hetkellä: Mökki- ja puutarhakauden alkua ja koronatilanteen paranemista.

Harrastatko liikuntaa: En ole koskaan tykännyt ihan hirveästi liikunnasta. Luulen, että mulla on niitä kuuluisia koululiikuntatraumoja, eikä ole ihan hirveästi löytynyt niitä omia lajeja. Ennen koronaa harrastin joogaa ja kävin myös uimahallissa, mutta nyt ne ovat olleet tauolla jo pitkään. Onneksi koiran kanssa tulee käytyä joka päivä kävelyllä ja vähän teen myös kotijumppaa. Mutta voisin kyllä harrastaa liikuntaa paljon enemmänkin, jos vaan nauttisin siitä. 😀

Soitatko mitään soitinta: En soita, mutta olen soittanut lapsena jonkin verran pianoa. Meillä olisi tarkoitus hankkia kotiin pieni keyboard, jotta pääsisi vähän verestämään taitoja.

Mitä harrastuksia sinulla on: Tällä hetkellä kaikki harrastukset ovat luonnollisestikin näitä itseohjautuvia. Bloggaaminen on yksi tärkeä harrastus, sen lisäksi harrastan kirjoja, leffoja ja sarjoja, koiralenkkejä, sisustamista ja puutarhanhoitoa (jahka lumet tuosta sulavat!).

Mikä kamera sinulla on: Canonin järjestelmäkamera (useita vuosia vanha) ja Olympuksen minijärkkäri, jonka käyttöä en ole oikein koskaan omaksunut. Aika paljon kuvailen nykyään varsinkin Instaan myös ihan vain Iphonella.

Syötkö suklaata: En! Olen kuullut, että olen tässä vähän omituinen naiseksi 😀

Suklaa vai salmiakki: Ehdottomasti salmiakki! Mutta karkkien sijaan valitsen sipsit, jos voi päättää.

Lempijäätelö: En syö myöskään jäätelöä oikeastaan lähes lainkaan. Ihan pari jäätelöä menee kesässä. Ben & Jerrysin jäätelöjä syötiin jokunen viime kesänä.

Sauna: Saunalle yläpeukku, varsinkin meidän omalle mökkisaunalle! Siellähän me saunottiin koko viime kesä. Tosin itse en siedä kovin kovia löylyjä, eli menen saunaan kun se ei ole vielä hirveän kuuma, enkä viihdy saunassa ihan älyttömän kauaa. Jos olisi pakko valita saunan ja ammeen väliltä, ottaisin itse kyllä mieluummin ammeen.

Paras paikka missä olet käynyt: Matkakohteista mieleen ovat jääneet ainakin Kroatian Split ja Italian Toscana.

Maa, johon haluaisit matkustaa: Haluaisin joskus päästä käymään Jenkeissä. Myös Japani, Australia ja Kreikka olisivat haavelistalla.

Meikkaatko töihin: Joo meikkaan nykyään. Ainakin pieni ehostautuminen, jos ei enempää ehdi.

Kadutko jotain: Tämä on tosi kinkkinen kysymys! Tavallaan voisi vastata, että ei kadu mitään, koska kaikki asiat elämässä ovat johtaneet tähän pisteeseen, jossa nyt olen. Ja toisaalta fakta on sekin, että tuskin meistä kukaan on elänyt täydellisesti ja niin, ettei katuisi yhtään mitään, eikä tekisi mitään asioita toisin. Mutta loppuviimeiseksi ajattelen ehkä niin, että on jotain asioita tai tilanteita, joissa olisi voinut toimia toisin, jotta olisi ollut reilumpi jotakuta toista tai itseään kohtaan. Mutta ei ole kuitenkaan mitään sellaista asiaa, jota surkuttelen, että olisi ehdottomasti pitänyt tehdä toisin. Oon aina tehnyt kussakin tilanteessa niin kuin olen sen hetkisellä tiedolla ja resursseilla parhaaksi nähnyt. Ja se riittää. Eli ei ole mitään suuria katumuksia mun sydämelläni onneksi.

Haluaisitko muuttaa jotain itsessäsi: Haluaisin omata vielä paremman itsetunnon ja osata vieläkin paremmin laittaa omat rajat. Ja näitä asioita kyllä olen jo pitkään opetellut ja ottanutkin jo isoja harppauksia eteenpäin.

Lempijuhlasi: Hmm, mikäköhän se olisi? Nyt on ainakin useana vuonna ollut aika kiva juhannus, ja samoin vappu (mutta ei se ole enää yhtä hauska kuin opiskelijahaalarit päällä). Ja kyllähän joulussakin omaa taikaansa on!

Välitätkö muiden mielipiteistä: Välitän! Ja haluan jatkossa välittää entistä vähemmän. Mutta kyllä mä myös uskon, että ihminen sosiaalisena olentona ihan luonnostaankin välittää jonkun verran siitä mitä muut ajattelee. Meillä on sisäsyntyinen tarve kuulua joukkoon ja tulla hyväksytyksi. Ehkä yksi viisaus on siinä, että vaikka vähän välittääkin muiden mielipiteistä, pitää silti uskaltaa tehdä asiat nimenomaan oman mielipiteen mukaan, eikä sen mitä muut ajattelee/odottaa.

Mistä ostat vaatteesi: En osta kovinkaan paljon vaatteita (ja varsinkaan nykytilanteessa). Ostan mielelläni paljon käytettynä ja sitten myös kivijalkamyymälöistä. Ihan todella vähän olen elämäni aikana tilannut vaatteita netistä. En vain jaksa sitä, että niitä pitäisi sitten erikseen palautella, enkä kestä sitä miten sietämättömän epäekologista on vaatteiden lennättely ympäri maailmaa ja kun ne palautetut vaatteet hyvin harvoin päätyy uudelleen myyntiin.

Tuomitsetko ennen kuin tunnet: Tää on myös paha kysymys! Koska haluaisin totta kai sanoa, että EN. Mutta kyllä mullakin varmaan jotain sisäisiä alitajuisia ennakkoluuloja jotain asioita kohtaan kuitenkin on. Eli ehkä vastaan, että pyrin siihen että en (mutta ehkä se ei toistaiseksi kuitenkaan aina tapahdu 100 %).

Mistä haaveilet: Juuri nyt mä haaveilen siitä, että tämä koronatilanne olisi ohi. Haaveilen, että pääsisi matkustamaan, tapaamaan ihmisiä huolettomasti ja ilman pelkoa, pääsisi kaikkiin ihaniin tapahtumiin ja kulttuurielämyksiin. Välillä mä salaa haaveilen myös koiran- tai kissanpennusta. Niin ja tietysti siitä mökkikauden alkamisesta!

***

Huh, siinä oli muuten aikamoisen monta kysymystä! Mutta tällaisia on kyllä ihan mukavaa täyttää. Ihanaa iltaa sinne jokaiselle <3

-Netta

Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    15.3.2021, 07:57

    Joo hei ihan mahtava postausidea tuo millaista on elää elämää ainoana lapsena! Tee se, olisi mielenkiintoista lukea ja saada tietää, millaista on elää elämää yhden lapsen näkökulmasta. 🙂 Ihanalle ihanaa uutta viikkoa<333

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *