Jotain sinistä (mökillä)

Teini-ikäisenä oman huoneeni teemaväri oli sininen. Oli sininen päiväpeitto, jonka päällä oli iso kasa erilaisia sinisiä koristetyynyjä. Sininen matto ja ikkunaverhot, siniset muoviset delfiini-oviverhot ja paljon sinisiä koriste-esineitä. Sittemmin väriin tulikin jonkinlainen ähky, eikä omissa asunnoissani ole nähty pahemmin mitään sinistä. (Sen sijaan minulla oli kylläkin parikymppisenä punainen vaihe, johon kuului paljon punaisia retroesineitä, punainen matto, sohva ja tv-taso. Oh well…)

Nyt kuitenkin huomaan, että sinistä väriä on alkanut kuin huomaamatta eksyä kesämökille. Kotona sitä ei edelläänkään ole lähes lainkaan, mutta mökille se kyllä sopii tosi hyvin, tuomaan vähän raikkautta ja väriä vaaleiden sävyjen lomaan. Itse asiassa, alan kallistua siihen, että sininen on juuri täydellinen sävy mökkiympäristöön!

Viime kesänä mökillemme rantautui vihdoin tämä sohvasänky, ja pääsimme nukkumaan siinä ilmapatjan sijaan. Tämä on osoittautunut tosi hyväksi ostokseksi pieneen mökkiin. Ostimme parhaat mahdolliset patjat, joten sängyssä on hyvä nukkua, ja se säästää kivasti tilaa ja lisäksi sohvan alla on kiinteät säilytyslaatikot. Sohvalla on pari tuollaista vähän siniharmaata isoa tyynyä, ja lisäksi kaksi sinikukallista tyynyä, joista tykkään kovasti. Tänä keväänä sohvan yläpuolelle kiinnitettiin nuo kaksi sinisävyistä taulua, jotka sain itseasiassa jo alkuvuodesta tehdessäni blogiyhteistyötä Desenion kanssa. Mielestäni nuo maalausmaiset taulut sopivat oikein hyvin mökille, koska kuvat ovat ajattomia ja mukavan rauhallisia.

Myös keittiön puolelta löytyy vähän sinistä – patalapuissa ja keittiöpyyhkeissä. Lisäksi kirpputorilta ostamissani posliinipurkeissa on myöskin sinistä väriä. Nämä kaikki on ostettu eri paikoista ja eri aikaan, enkä ole ollenkaan tajunnut haalivani sinisävyisiä juttuja. Jokin alitajuinen veto siniseen on selkeästi vain ollut käynnissä.

Verannaltakin löytyy sinisen sävyjä. Itse asiassa siellä on jopa siniharmaan sävyinen lattia sekä vanha lipasto (joka tosin kaipaisi vähän uutta maalia pintaansa). Seinällä olevissa Muumi-seinälautasissa on ripaus sinisen sävyjä, samoin kuin pöydällä olevassa kukkaruukussa. Ruukku saa tosin nyt muuttaa pihalle ja pöydälle pitää keksiä jotain muuta, ehkäpä vaihtuva luonnonkukkakimppu? Tämän kuvan ottamisen jälkeen olen muuten jo ehtinyt kiinnittää ikkunoihin kivat karnevaalivalot, jotka tulevat olemaan tosi ihanat pimenevissä kesäilloissa!

Jopa pihakukissa minulla on tänä vuonna sinisen sävyjä, samoin kuin näissä ruukuissa. Molemmat ruukut ovat muuten tämän kevään löytö Plantagenista ja ne ovat mielestäni aivan ihanat! Ruukussa kasvaa sininen lobelia, ja sain ystävältäni tuliaisena samanlaisen kasvin amppelissa. Nyt pitää vain kiinnittää amppelikoukku seinään, niin saadaan amppeli roikkumaan kauniisti.

Mitä tykkäätte sinisestä väristä mökillä? Toimiiko? 🙂

-Netta  / Löydät minut Instasta @nettafrancesca

Lue myös:

Mökin sisustus juuri nyt

Kesämökin sisustus rennosti ja edullisesti

Harrastuksena mökkiremontti

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *