Harrastuksena mökkiremontti

Kirjoittelin viime kesänä siitä, kuinka teimme sukumökillä pientä mökkiremonttia. Kirjoituksessa pohdin, kuinka yhteistyö asiassa sujui meiltä miehen kanssa niin hyvin, että voisimme harrastaa tuollaista mökkiremppaa vähän enemmänkin. Joskus pitää olla varovainen siinä, mitä toivoo, koska toisinaan käy kuten meille ja elämä heittää eteen juuri sen, mitä toivot. Niinpä heinäkuussa meistä tuli Itä-Uudellamaalla sijaitsevan, lähes 100-vuotiaan mökin omistajia. Mökki myytiin meille 20 neliömetrin kokoisena, mutta todellinen koko lienee noin 25 neliömetriä.

Suurin osa alle kolmekymppisistä käyttäisi varmaankin rahansa mieluummin esimerkiksi matkusteluun kuin remonttikuntoisen mökin ostoon, ja kyllä meidänkin mökkikauppojamme hämmästeltiin jonkin verran lähipiirissä. Olemme kuitenkin molemmat kotoisin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja kasvaneet lapsuutemme & nuoruutemme omakotitalossa, joten sikäli oman pihan kaipuu ja tällaiset remonttihommat vain istuvat meille aika luonnollisesti.

Tässä postauksessa tarkoitukseni on esitellä, minkälaista kaikkea ”pientä” remonttia meidän mökillämme olisi tarkoitus tehdä ja on jo tehtykin.

img_2243.jpg

Mökkiin astutaan sisään pieneen eteiseen, jossa sijaitsee tällä hetkellä naulakko, kaksi vanhaa lipastoa sekä toisella seinällä eräänlainen itse tehty tiskipöytä, nämä kaikki mökin mukana tullutta irtaimistoa. Katosta on rapissut maali, joten vanha maali täytyy ensin irrottaa ja sitten katto maalataan uudelleen valkoiseksi. Seinät todennäköisesti tapetoidaan jollain neutraalilla tapetilla. Lattiassa on muovimattoa, joka tullaan poistamaan. Vanhat pitsiverhot on jo poistettu ja mitään uusia verhoja tuskin tuleekaan.

IMG_2329.JPG

Seuraavassa kuvassa on näkymä eteisestä ”tupaan”, eli mökin ainoaan huoneeseen. Tuvassa on kolme ikkunaa, keittiönurkkaus ja vanha puuhella. Edellinen asukas oli jo ehtinyt aloittaa tapettien irroituksen, mutta sittemmin remontti oli jäänyt jo heti alkutekijöissään kesken.

IMG_2333.jpgIMG_2334.jpg

Tuvan lattia oli kauttaaltaan muovimattoa. Keittiönurkkauksen värinä oli vaaleansininen. Palomuurista oli rapissut maali, samoin katosta. Pöytä ja tuolit ovat myös mökin mukana tullutta irtaimistoa, mutta ne olisi tarkoitus maalata ja ottaa käyttöön.

IMG_2335.jpgIMG_2336.jpgIMG_2338.jpgIMG_2340.jpgIMG_2343.jpgIMG_2350.jpgIMG_2355.JPG

Nyt kun näitä kuvia katsoo, niin näyttääpäs aika kamalalta; jotenkin niin kulahtaneelta ja nuhruiselta! Näiden kuvien oton jälkeen pitsiverhot on irrotettu, loputkin tapetit revitty irti, keittiö purettu, palomuuri ja katto maalattu, muovimatot revitty pois ja niiden tilalle laitettu uusi lautalattia. Paljon on vielä kesken, mutta paljon paremmalta ja raikkaammalta näyttää jo nyt.

Olen iloinen, että näimme kaiken tuon nuhjuisuuden ja keskeneräisyyden alta kuitenkin myös paikan potentiaalin, koska olen varma, että remontilla tästä paikasta saa vielä tosi nätin ja raikkaan. Kaiken kruunaa tietysti sijainti kulttuurihistoriallisesti merkittävässä miljöössä meren läheisyydessä, ihanan vehreällä tontilla. Harmi vain, että tämä talvi saapui tänä vuonna näin kovin aikaisin, sillä nyt taitaa meidän remppailu jäädä ensi kevääseen. Lisää juttua lattiaremontista kuitenkin tulossa blogiin lähiaikoina 🙂 Katsotaan, tuleeko tästä vielä varsinainen mökkiremontti-blogi 😉

-Netta

Lisää mökkiaiheisia juttuja Instagramissani: @nettafrancesca <3 

(Edit 22.2.2019: Tämä blogipostaus on julkaistu kesällä 2016. Kesän 2018 lopussa mökkimme sisätilojen remontti tuli valmiiksi. Lisään tähän linkit postauksiin, joista voi halutessaan käydä katsomassa remppavaiheita ja valmista lopputulosta )

Lue myös:

Mökkiremontti – muovimatto vaihtui valkoiseen lautalattiaan

Mökkiremontti – seinät saivat uuden tapetin

Mökkiremontti – keittönurkkauksen remppa on valmis

Mökkiremontti – verannasta tuli ihana!

Mökkiremontti – tupa on lähestulkoon valmis

Mökkiremontti – Julkisivuremontti etenee

Mökkiremontti – Uusi laatoitus tuvan hellan edessä

+ Lue myös aiemmasta projektistamme:

Rantasaunan pukuhuoneen muodonmuutos

Saunamökin tuvan pintaremontti

Rantasaunan terassin pieni kasvojenkohotus

+ Lue saunanrakennusprojektistamme:

Kesämökin saunaprojekti etenee

Kesämökin saunaprojekti – kaikki alkaa purkutöistä

Kesämökin saunaprojekti – rakennus suoristettiin ja nostettiin

Kesämökin saunaprojekti – julkisivu uudistui

Kesämökin saunaprojekti – runkorakenteiden täysremontti

Kommentit (4)
 1. Huh huh! Siinä riittää remontoitavaa, mutta niin se taitaa mennä että lopussa kiitos seisoo. Onko tästä projektista nähtävillä uudempia postauksia? Mekin mietitään juuri mieheni kanssa, että ostetaanko halvalla vanhempi mökki ja remontoidaan vai uudempi joka olisi heti käyttövalmis. Mökkiremonttien hinnat https://kodinplaza.fi/ sivustolla ovat varsin inhimillisiä, mutta toisaalta tekisi mieli tehdä myös ainakin jotain itse. Saako udella, että kuinka paljon teillä on varattu budjettia kyseiseen projektiin?

  1. Hei Kaisu! Kiitos kommentistasi!

   Seisoo, ehdottomasti! Meidän mökin sisätilat tulivat viime kesänä valmiiksi, ja lopputulos palkitsee kyllä 🙂 Me tykätään remontoinnista ja itse tekemisestä, joten siksi tällainen remppakohde oli meille just oikea. Sai tehdä omannäköistä ja juuri sellaisen mökin, mistä itse tykkää. Mutta sekin on vaihtoehto, että tekee itse osan ja jättää ammattilaiselle osan. Me ollaan tehty kaikki itse, ainoastaan yhden kerran on sähkömies käynyt paikalla. Budjettimme on ollut maltillinen, ja arvioisin tähän menneen muutaman tuhat euroa. Esim keittiönurkkaukseen meni noin 400 euroa. Kalleinta on ollut tapetit ja lattialaudat. 

   Linkkaan tähän postaukset, joista näet valmiin lopputuloksen:

   Muovimatto vaihtui valkoiseen lautalattiaan

   Seinät saivat tapetin

   Keittiönurkkaus

   Veranta

   Mökin tupa on melkein valmis

 2. Siinä on tosiaan projektia kerrakseen! Toiveissa olisi omankin kulahtamaan päässeen mökin remontointi, mutta vastikaan tehty firman toimistosaneeraus (https://www.nworks.fi/palvelut/korjausrakentamine) vei varat. Täytyy jatkaa suunnittelua ja säästämistä!

  1. Kyllä! 😀

   Remontteihin saa kyllä palamaan paljon rahaa, varsinkin jos joutuu käyttämään ulkopuolista apua. Mutta eikös sitä niin sanota, että hyvää kannattaa odottaa 🙂 Toivottavasti saatte rempan jossain vaiheessa toteutumaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *