Jouluinen leffa- ja sarjavinkki

Leffa- ja sarjavinkit tulevat aina tarpeeseen, ja ehkäpä ihan erityisesti joulun aikaan, kun lähes kaikilla on aikaa ottaa rennosti tv:n äärellä (ja mieluusti myös jotain teemaan sopivaa katsellen). Blogini luetuin postaus juuri nyt lieneekin muutama vuosi sitten kirjoittamani ”Joululeffoista parhaimmat”.  -teksti. Myös viime vuonna kirjoittamani ”Kaksi uutta jouluelokuvaa: Täydellinen joulu & Last Christmas”-teksti on ollut tässä kuussa tosi suosittu.

Koska moni on varmaan jo nähnyt sataan kertaan Love Actuallyn, The Holidayn ja Yksin kotona -leffat, päätin vinkata yhdestä joululeffasta ja yhdestä sarjasta, jotka ovat itselleni uusia tuttavuuksia ja jotka on tullut katsottua tämän vuoden joulukuussa.

Happiest Season

Tämä kyseinen leffa tuli vastaan Applen leffapalvelussa, kun etsimme miehen kanssa jotain yhteistä katseltavaa ja minä kovasti halusin katsoa jonkin joululeffan. Koska olemme tosiaan suurimman osan joululeffoista jo moneen kertaan nähneet, ja tämä on täysin tuore tapaus (tänä vuonna ilmestynyt), päätimme tarttua siihen. Odotukset eivät olleet mitkään super valtaisat, koska joululeffoista monet ovat tunnetusti täysin hömppää. Mutta tämä yllätti kyllä positiivisesti!

Elokuva kertoo naisparista Harperista (Mackenzie Davis) ja Abbystä (Kristen Stewart), joka lähtee joulun viettoon Harperin vanhempien luokse. Perillä käy ilmi, että Harper on salannut vanhemmiltaan suhteensa Abbyyn ja he joutuvat esittämään olevansa kämppiksiä. Tämä aiheuttaa toki monenlaisia ongelmia, ja lopulta salaisuuksia paljastuu olevan muillakin.

Leffa oli lämminhenkinen ja siitä löytyi jopa syvällisempääkin sanomaa. Mielestäni siis joululeffat-genressä (joka tosiaan usein on aika kuraa) tämä oli positiivinen yllättäjä. Jopa mieheni totesi tämän olleen hyvä pläjäys, ja hän on se kriittisempi osapuoli mitä (joulu)leffoihin tulee.

Jouluksi kotiin

Blogissa on tainnut jo usein käydä ilmi, että rakastan ruotsalaisia sarjoja – mutta rakastan kyllä myös norjalaisia! Mikä iloinen yllätys olikaan, kun satuin löytämään Netflixistä norjalaisen JOULUSARJAN! Jouluksi kotiin -sarjan ensimmäinen tuotantokausi on julkaistu viime vuonna ja tänä vuonna sarjasta julkaistiin toinen kausi. Itse löysin sarjan vasta aivan hetki sitten ja minulla on vielä ensimmäisen kauden katsominen kesken. Molemmissa tuotantokausissa on kuusi jaksoa ja jaksot ovat noin puolen tunnin pituisia, eli tämän ehtii hyvin katsella vaikka juurikin joululoman aikana.

Sarja kertoo kolmikymppisestä Johannesta, josta tuntuu että ympärillä kaikki muut seurustelevat ja ovat perheellisiä. Joulu lähenee ja yksinäisyys kalvaa. Perhekin vaatii selitystä sille, miksi Johanne on sinkku. Niinpä hän joulukuun alussa möläyttää suvun kokoontumisessa, että hänellä olisi poikaystävä – vaikka todellisuudessa näin ei ole. Perhe vaatii Johannea tuomaan poikaystävän mukaan joulupöytään. Alkaakin pikainen poikaystävän metsästys, mikä arvatenkin ei ole helppoa.

Tykkään pohjoismaisissa sarjoissa siitä, että ne ovat melko ”jalat maassa” -tyylisiä ja sopivan realistisia. Tässä sarjassa ihanaa on myös kuvauslokaatio – joku suloinen lumen peittämä pienehkö kaupunki, joka muistuttaa vähän vanhaa Porvoota.

Vaikka sarja on minulla vielä kesken, uskallan jo nyt suositella sitä, koska tykkään siitä tosi kovasti. Miten kivaa onkaan, että on vielä monta jaksoa jäljellä joululomankin ajaksi! <3

-Netta

Lue myös:

16 x leffavinkki

9 x Netflix-sarjavinkki

13 x äänikirjavinkki

Kommentit (2)
 1. Anna/Niittykukkia
  22.12.2020, 19:58

  Miultakin suositukset tuolle Jouluksi kotiin sarjalle! Katoin toisen kauden kahden päivän aikana, kun en malttanut jättää useammalle päivälle 😀 Just se sellainen maanläheisyys viehättää, vaikka on kyllä jos jonkinlaista jouluhömppääkin tässä tullut katsottua.. 🙂

  https://www.niittykukkia.fi

  1. Siis tykkään kans tosi kovasti! 🙂 En tiedä miten tää on mennyt multa viime vuonna ohi, mutta toisaalta kiva kun löysin nyt, ja on kaksi kautta katsottavana <3

   Ihanaa joulua muuten sinne!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *