Kesäkuun parhaat

Niin vaan hujahti ohi kesäkuukin! Mihin tämä aika nykyään aina tuntuu katoavan? Meidän kesäkuu oli matkustamisen täyteinen, ja lisäksi meillä oli tietysti ohjelmassa mökkijuttuja ja kävipä meillä myös sukulaisia Pohjois-Suomesta. Heinäkuun alkupuolisko kuluu sen sijaan töissä ja kaksi viimeistä viikkoa sitten taas lomaillaan.

Nyt olisi kuitenkin jo tuttuun tapaan luvassa kooste viime kuun parhaista jutuista. 

– Parhaat elämykset: Italian & Ranskan matkat

Parasta kesäkuussa varmasti olivat kaksi matkaamme – toinen Italian Toscanaan ja toinen Ranskassa Lilleen ja Pariisiin. En ollut pitkään aikaan päässyt matkustelemaan minnekään, joten olin kyllä ihan fiiliksissä kaikesta uudesta – maisemista, ilmastosta, ruoasta, juomasta… Ja tietysti ihan vaan lomastakin! Kesäkuun säät (ja näköjään heinäkuun alunkin) eivät täällä Suomessa ole olleet kummoiset, joten oli kyllä ihanaa, kun Italiassa sai nauttia todella lämpimästä säästä ja uida uima-altaassa ilman pelkoa hypotermiasta.

– Paras konsertti: Elton John

Ranskan-matkamme ”syy” oli se, että olimme menossa Lillen kaupunkiin Elton Johnin konserttiin. Hän on nyt jäähyväiskiertueella ja aikoo pikku hiljaa jättäytyä pois musiikkibisneksestä. Keikka oli todella hyvä ja mukaansatempaava, ja lähes kaikki lempibiisitkin kuuluivat ohjelmistoon. Tämä jää kyllä muistoihin ikiajoiksi. 🙂

-Parasta mökkipuutarhassa: Pionit

Puutarhassa on kukkinut kesäkuun aikana yhtä sun toista, mutta ihan ehdoton oma lempparini kaikista on silti pioni. He, jotka seuraavat minua Instagramissa, ovatkin ainakin Storyjen puolella joutuneet varsinaisen pioni-spämmäyksen kohteeksi. 😀 En vain voi lakata ihastelemasta pionien kauneutta! Ne ovat varmasti minulle omassa puutarhassa se kaikkein rakkain ja tärkein kukka, ja ostin niitä viime vuonna lisääkin. Lisäksi mökkinaapurimme lupasi antaa minulle pionin taimia, sillä hänellä on niitä kuulemma paljon. No, sehän sopii! Nyt pionit ovat tällä hetkellä kaikki samassa paikassa, joten laitan niitä mielelläni jonnekin muuallekin, sillä eri paikoissa ne saattavat kukkia hieman eri aikaan.

– Parhaat juhlat: kummipojan rippijuhlat

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina juhlittiin kummipoikani rippijuhlia. Apua, onko hän tosiaan jo niin vanha? Olin kirkossa siunaamassa häntä alttarilla, ja olihan se aika liikuttavaa. Hänestä on kasvanut reipas nuorimies, ja mielenkiinnolla odotan pääseväni näkemään, minne hänen polkunsa häntä johdattaa.

– Paras tv-sarja: Syke

Seurasin Sykettä aikoinaan Yleltä, mutta uusien jaksojen alkaessa maksullisina Ruutu.fi:ssä, en halunnut kuitenkaan hankkia jälleen yhtä uutta maksullista palvelua käyttööni. Sittemmin jaksoja on esitetty myös Nelosella, ja kun vähän aikaa sitten etsiskelin itselleni jotain uutta katsottavaa, päädyin katsomaan (nyt ilmaisnäytössä olevia) uusia jaksoja Ruutu.fi:stä. Ja nyt olen ihan koukussa! Uudet henkilöt tuovat kivaa uutta näkökulmaa sarjaan, samalla kun vanhat henkilöhahmot ovat myös edelleen loistavia (kuten suosikkini Holopainen). Sarja antaa myös mielenkiintoisen kuvan sairaalamaailmasta ja toisaalta muistuttaa siitäkin, että sairaus tai jopa kuolema voi kohdata meitä ketä tahansa yllättäen.

– Paras biisi: Ylva Haru – Oikeiden luona

Kesän aikana olen pohdiskellut paljon ihmissuhteita. Mielestäni ihmissuhteet ovat kaikkein mielenkiintoisinta ja tärkeintä koko elämässämme, ja niiden äärelle onkin hyvä aika ajoin pysähtyä. Jos joku ihmissuhde ei toimi, vie se ihan hirvittävän määrän energiaa ja tuntuu taakalta, ja sitten taas kun joku suhde oikeasti toimii, tuo se ihan valtavasti iloa, lämpöä ja valoa elämään. Jos asiat ovat aina vaikeita ja hankalia, voi miettiä viekö ihmissuhde pidemmällä tähtäimellä ehkä enemmän kuin se tuo. Eikä tämä tietenkään tarkoita sitä, että aina pitäisi olla hauskaa, mutta isoa kokonaiskuvaa voi tietysti puntaroida monelta kantilta. Ja sitten taas niitä ihmissuhteita, joissa menee hyvin ja jotka toimivat, pitäisi oikeasti muistaa arvostaa ja vaalia. <3

Tämä Ylva Harun biisi sopiikin ihan täydellisesti näihin ihmissuhdepohdintoihini. Se tuli minulle jostain soittolistalta Spotifysta, ja heti ensimmäisellä kuuntelukerralla sanat vain kolahtivat täydellisesti.

”Siitä tietää että on
Oikein ihmisten luona jos
Voi olla juuri mitä on
Milloinkin

Ei tarvi koskaan varoa
Mitä saa sanoa
Tai jos ei jaksa kannatella
Siihenkin lupa on

En pelkää olla heikko
Jos en jaksa olla vahva
Hyvä ystävä ei katso sitä koskaan pahalla
Olen onnellinen ollessani
Oikeiden luona”

Millainen on ollut teidän kesäkuunne? Ja mitä suunnitelmia teillä on heinäkuulle? Täällä paahdetaan vielä pari viikkoa töitä ja sitten on vuorossa pari viikkoa lomaa. Loma alkaa sillä, että lähden sukuloimaan Raaheen, Pohjois-Pohjanmaalle. Sitten vuorossa on mökkeilyä ja Pori Jazzit. Toinen lomaviikko on vielä ihan auki, mutta varmasti ainakin mökkeilyä on tiedossa.

-Netta

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (4)
 1. Vilhelmiina H.
  2.7.2019, 23:05

  ❤️❤️ ja kauniita kuvia sinusta, kaunis!

  1. Voi kiitos muru! <3 Edellään tää omien kuvien katsominen täällä blogissa tuntuu välillä tosi oudolta, mutta kovasti koitan siihen totutella. Ja kuvauslokaatio oli kyllä ainakin kunnossa! <3

 2. Anna/Niittykukkia
  3.7.2019, 07:50

  Vau mitä kuvia, ihanan näköistä! Miun kesäkuussa parasta oli mökillä käynti Pohjois-Karjalassa ja Kotka soi -kaupunkifestarit (koska siellä oli Lauri Tähkäkin esiintymässä) :). Heinäkuulle on suunnitteilla retki niin ikään Pohjois-Karjalaan, ja ystävien näkemistä.

  https://www.niittykukkia.fi

  1. Voi kiitos Anna! <3 Kuvausmaisemat olivat kyllä todellakin kohdallaan, ja tuo illan valo oli kyllä upea Italiassa.

   Ihanalta kuulostaa sun kesäkuun jutut! Mä haluaisin myös päästä näkemään Lauri Tähkän livenä. Oon nähnyt hänet yhden kerran Elonkerjuun kanssa sata vuotta sitten, mutta en koskaan soolokeikalla. Tämä pitää laittaa ”to do” -listalle. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *