Kesämökin saunaprojekti: seinien villoitus ja foliointi

Kesämökin saunaremonttikuulumiset saavat jatkoa! Moni teistä jo muistaakin, että tähän mennessä olemme tehneet remonttiprojektissa purkutyöt, nostaneet ja suoristaneet rakennuksen, tehneet runkorakenteiden täysremontin ja rakentaneet uuden lattian & tehneet viemäröinnin. 

Kaikkien yllä mainittujen vaiheiden jälkeen vuorossa olikin sitten seinien villoitus ja löylyhuoneen foliointi. Näin saunan seinät eristetään ja lämpö pysyy sisällä rakennuksessa ja saunassa. Ilman eristeitä saunan lämpö karkaisi helpommin ulos ja saunan lämmitysaika olisi pidempi. Myös rakennusmääräyksissä edellytetään tällaista rakennetta.

Yllä olevassa kuvassa näkyvät seinässä 60 cm välein olevat pystykoolaukset, joiden väliin villat istuvat kuin valettu. Tämä on standardimitta, johon villat tehdään valmiiksi, eikä niitä tarvinnut leikellä kuin muutamaa kapeampaa kohtaa varten. Villat asettuvat paikoilleen itsestään eikä niitä tarvitse kiinnittää sen kummemmin millään.

Villat asennettiin kaikkialle rakennuksen seiniin ja kattoon. Käytimme ekovillaa, joka on valmistettu sanomalehtipapereista. Se on hengittävä materiaali, jolla on myös erittäin hyvä palonkestävyys. Se sopii siis erinomaisesti tähän 100-vuotiaaseen rakennukseen ja saunassa käytettäväksi.

Sitten vuorossa oli löylyhuoneen seinien alumiinipaperointi. Sen tehtävä on estää saunassa olevan kosteuden imeytyminen villoihin. Rakennusmääräysten mukaan folion asentaminen on pakollista, jotta vältyttäisiin kosteus- ja homeongelmilta. Asentamisessa on erittäin tärkeää huomioida, että alumiinipaperointi on tehty erittäin tiiviisti, eikä minnekään jää aukkoja, joista kostea ilma pääsisi rakenteisiin.

Kun folio oli kiinnitetty kaikkialle löylyhuoneen seiniin ja kattoon, asennettiin sen alla olevien koolauspuiden kohdille niin kattoon kuin seiniinkin rimat. Ne toimivat saunan tulevien seinä- ja kattopaneeleiden kiinnitysalustana ja takaavat, että folion ja saunan seinäpaneeleiden väliin jää riittävä ilmarako, mikä estää erilaisia kosteusongelmia.

Tässä vaiheessa oltiinkin vihdoin tehty kaikki niin sanotut pohjatyöt, ja sitten päästiinkin paneloimaan saunan seiniä ja kattoa! Sauna alkoi viimein ihan oikeasti näyttää saunalta ja projekti etenikin vauhdilla. Palataan tuohon seuraavaan remppavaiheeseen piakkoin.

-Netta / Instagram @nettafrancesca

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *