Mökkiremontti: keittiö remontoitiin raikkaaksi

Pääsen vihdoin jatkamaan Mökkiremontti -postaussarjaa. Aikaisemmin olen esitellyt blogissa koko kesämökin sisältä alkuperäisessä kuosissaan postauksessa Harrastuksena mökkiremontti, lattiremontin puolestaan postauksessa Kesäpaikan remontti: muovimatto vaihtui valkoiseen lautalattiaan ja seinäremontin vaiheet postauksessa Kesäpaikan remontti: seinät saivat tapetin.

Tällä kertaa pääsen esittelemään ennen ja jälkeen -kuvin meidän pienen mökkikeittiömme remontin. Kesämökissämmehän on siis vain tupakeittiö ja veranta, joten keittönurkkaus ei ole järin suuri. Silti tuntuu, että sen remontoiminen teki mökkitupaan tosi ison muutoksen. Mökkikeittiön remontoiminen oli itse asiassa yksi rennoimmista vaiheista remontissa.

Mökkikeittiö ennen remonttia:

img_2335.jpgimg_2336.jpg

Kesämökin keittiössä oli vaaleansiniset kaapit niin alhaalla kuin ylhäälläkin. Keittiön alakaapit olivat L-kirjaimen muodossa vähän hassusti siten, että jääkaapin alla olevaan kaappitilaan ei päässyt käsiksi. Pöytätaso oli muovipinnoitettua lastulevyä. Jääkaappi oli luonnollisesti myös jo parhaat päivänsä elänyt. Sähköt oli vedetty seinän takaa sähköroikalla, joka sitten keikkui nätisti pöytätason päällä.

img_2341.jpgimg_2342.jpg

Mökkikeittiö remontin jälkeen:

img_7685.jpg

Mökkikeittiön remontti aloitettiin, kun kesämökin lattia ja seinät oli ensin saatu valmiiksi. Ne antoivat toki jo siistit ja kauniit raamit keittiölle. Koska olemme päättäneet tehdä remonttia pienellä budjetilla ja vanhaa säästäen, käytettiin keittiössä vanhaa, jo siellä ollutta alakaapin osaa. Se maalattiin vaaleansinisestä valkoiseksi ja siihen ostettiin uudet vetimet. Myös uusi jääkaappi oli ostettava, ja se sai päätyä keittiötason alle.

Keittiötaso on ostettu Ikeasta. Se mitattiin oikeaan mittaan ja leikattiin sirkkelillä sopivan kokoiseksi. Seinälle en halunnut yläkaappeja, koska ne tekisivät muutenkin pienestä tilasta helposti ahtaan ja tukkoisen oloisen. Lisäksi halusin saada kaikki kauniit astiat esiin. Niinpä ostimme Rakennusapteekista hyllykiinnikkeet, joita olimme jo aikaisemmin käyttäneet sukumökin rantasaunan remontissa.  Kiinnikkeisiin porattiin Biltemasta ostetut liimapuulevyt, jotka maalattiin valkoisiksi.

Sähkömies kävi vielä vetämässä uudet, nykystandardien mukaiset sähköjohdot, vikavirtasuojan ja pistorasiat.

Kaikki astiat ovat tällä hetkellä meidän omia vanhojamme, muutamia olen sittemmin ostanut myös kirpputorilta. Sisustusta tai astioita ei ole siis sen enempää varsinaisesti mietitty, vaan tavarat ovat niitä, jotka ovat kotoa kesämökille siirtyneet. Ja hyvin ne tuonne kyllä uppoavat! Olen erittäin tyytyväinen avohyllyihin, ne tuovat kauniit tavarat esille ja pitävät tilan ilmavana. Vaikka alakaappeja ei ole paljon, niihin mahtuvat tarpeelliset astiat ja ne kuivatarpeet, joita mökillä ylipäätään säilytämme. Lisäksi meillä on yhden lipaston päällä mikroaaltouuni ja lipaston sisässä kattiloita ja siivousvälineitä.

img_7691.jpgimg_7704.jpg

Mökin keittiöremontin kallein ostos oli jääkaappi, joka maksoi 155 euroa. Hyllykiinnikkeet maksoivat yhteensä 86,50 euroa, hyllylevyt 26 euroa, vetimet 15 euroa ja pöytälevy 129 euroa. Nämä hankinnat maksoivat siis yhteensä 411,50 euroa. Toki pitää huomioida, että osittain keittiöremontin puolelle valuu myös tapettikuluja, maalia ja listoja, samoin kuin sähkömiehen palkkaakin. Mutta joka tapauksessa, keittiöremontiksi tämä oli varsin edullista.

Mielestäni mökkikeittiön lopputulos on oikein onnistunut, varsinkin ottaen huomioon remonttiin käytetyn rahasumman. Olisi tosi kiva kuulla myös teidän mielipiteitänne; mitä tykkäätte mökkiremontin uusimmasta vaiheesta?

-Netta

Lisää mökkijuttuja Instagramissani @nettafrancesca

Lue myös:

Mökkikeittön uusi ihana laatoitus

Mökkiremontti: Verannasta remontoitiin ihana!

Mökkiremontti: Valkoisesta lautalattiasta tuli hurmaava

Mökkiremontti: Mökin seinät saivat kauniin ja hengittävän tapetin

koti sisustus diy
Kommentit (10)
  1. Kivan näköistä ja tykkään siitä, että säästetään vanhaa. Budjettimeiningilläkin saa kauniin lopputuloksen. 🙂

    1. Kiitos kommentistasi! <3 Ja tosi kiva, että tykkäät! Me ollaan haluttu koko rempassa säästää mahdollisimman paljon vanhaa ja kunnioittaa myös talon henkeä ja ikää. Ja toki on myös haluttu säästää rahaa, joten tää on ollut varsinainen budjettiremppa 😀

  2. Iso muutos pienellä rahalla! Ihana lopputulos 🙂 

    1. No näin juuri! Näyttää kyllä paljon raikkaammalta, kun vertaa vanhaa ja uutta. 😀 Haluttiin kuitenkin kunnioitta talon ikää, joten mikään ultramoderni versio ei tullut kysymykseenkään. Tämä sopii hyvin vanhan mummonmökin henkeen ja tuli vielä halvaksikin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *