Kurkistus uuteen kotiin ennen remonttia

Huhheijaa! Osaan jo nyt sanoa, että marraskuusta tulee todella kiireinen. Saimme nimittäin lauantaina uuden asunnon avaimet, ja siitä lähtien siellä on käyty joka päivä, ja tullaan varmasti käymäänkin. Blogitekstit tulevat siis varmaankin kokemaan inflaation tässä kuussa, kun päässä ei pyöri muuta kuin uuden asunnon remontti ja aikakin on kortilla. Teemme siis kaiken remontin itse, paitsi putki- ja sähkötyöt, joihin vaaditaan ammatilaistekijä.

Yleensä olen kirjoitellut blogissa remonttijutuista aina vasta sitten, kun kaikki on ollut jo valmista. Mutta päätin, että yhtä hyvin voin tällä kertaa jakaa remppajuttuja vähän enemmän reaaliajassa ja vähän vähemmän suunnitellusti. Mitäpä haittaa se tekee, vaikka kuvissa näkyisikin minun mielestäni ”rumat ”entisten asukkaiden ratkaisut ja pieni remonttikaaos? Sellaistahan se suurimmalla osalla muuttajista jossain vaiheessa on. Tänään olisikin siis luvassa tällainen pikainen kurkistus meidän uuteen kotiimme ennen remonttia.

img_8496.jpgYllä: Kuva on tulevasta makuuhuoneestamme, joka on itse asiassa isompi kuin tuleva olohuoneemme. Makuuhuone on jo nyt ihan hyvässä kunnossa ja siellä ei tulla tekemään mitään muuta, kuin maalaamaan seinät ja mahdollisesti katto. Tuohon päätyseinälle ostetaan ja kasataan myös vaatekaappi. Lattiamateriaali on sekä makuuhuoneessa että olohuoneessa parketti. Se on ihan hyvässä kunnossa, joten en usko, että ainakaan tällä erää tulemme hiomaan sitä – pesu ja vahaus riittänee. Unelmieni lattia olisi vaalea puulattia tai vanha lankkulattia, mutta tällä mennään nyt ainakin toistaiseksi. Ja onneksi mulla on kuitenkin mökillä se valkoinen lautalattia <3

img_8444.jpgYllä: Keittiömme onkin astetta karmivampi tapaus juuri nyt. Ei nyt tietenkään mikään pahin mahdollinen, mutta ei vastaa omia makumieltymyksiäni ja lisäksi se on aika tumman värinen tilaan, jossa ei ole varsinaisesti omia ikkunoitakaan. Aluksi suunnittelimme ”nuukailuremonttia,” jossa olisimme vain maalanneet kaappien ovet, vaihtaneet vetimet ja tehneet muuta pientä fiksailua, mutta sitten totesimme, että kun nyt tehdään, niin tehdään vähän paremmin.

Tilasimme keittiön Ikeasta sunnuntaina ja se toimitetaan tänään tiistaina meille kotiin. Ikean keittiön hinta pysyi vielä ihan suhteellisen kohtuullisena, hintaa sille tuli reilut 2000 euroa. Keittiön asennus ei tosin ala ihan heti, ensin täytyy hoitaa pari muuta hommaa alta. Meille tulee korkeakiiltoiset alakaapit, mutta ei lainkaan yläkaappeja (tämä piti hinnan alempana), vaan pelkät avohyllyt. Niihin ostamme kannattimet ja hyllylevyt muualta ja maalaamme itse. Meille tulee myös valkoinen ”subway tiles” -laatoitus. Kodinkoneista uusitaan uuni/liesi, liesituuletin ja pyykinpesukone, joka muuttaa vessasta keittiöön. Jääkaappi ja astianpesukone pysyvät siis samoina.

Täytyy muuten sanoa, että keittiön suunnitteleminen osoittautui yllättävän hankalaksi, kun siinä hommassa täytyy huomioida ihan hirvittävän monta seikkaa! Toivotaan, että kaikki meni nyt oikein ja keittiö saadaan paikoilleen. Keittiössä tullaan myös maalaamaan katto (siinä nyt tuollainen levy, jossa on puunsyitä muistuttava kuvio) ja mahdollisesti jossain vaiheessa maalaamme myös keittiön laminaattilattian valkoiseksi, siitä hommasta meillä onkin jo kokemusta.

img_8447.jpgimg_8527.jpgYllä: Tämän seinän, joka erottaa keittiön ja olohuoneen, puramme pois. Ja eilen itse asiassa aloitimmekin hommaa jo, nyt keittiöstä näkee jo olohuoneeseen, jee! Jääkaappi siirtyy tuosta samaan riviin muun keittiön kanssa ja keittiöstä tulee aavistuksen pidempi kuin se nyt on, eli se tulee jatkumaan olohuoneen puolelle. Tämä siksi, että kun luovumme yläkaapeista kokonaan, tarvitsemme hieman enemmän säilytystilaa alakaappeihin. Niitä on nytkin aika vähän, ja kun samaan riviin lisätään vielä tuo jääkaappi sekä pyykinpesukone, ei kaappitilaa tosiaan alhaalla olisi paljoakaan, jos keittiö olisi vain tämän levyinen. Keittiö levenee nyt noin 80 cm olohuoneen suuntaan. Luulimme, että tuo seinä olisi kauttaaltaan kevyttä kipsilevyä, mutta yllätykseksemme ylhäällä kulkeekin betonipalkki, joten aivan kattoon asti seinää ei nyt voida purkaakaan. Mutta eipä se haittaa, asunnossa on paikoin muutenkin sellaista pientä loft-henkeä, joten tämä menee samaan sarjaan muiden vastaavien elementtien kanssa.

img_8494.jpgYllä: Tässä on tuleva olohuoneemme. Meillä on myös makuuhuoneessa samanlainen ikkunalauta, ja ne ovatkin ihan parhautta näissä vanhoissa taloissa. Mulla on ollut jo neljässä edellisessäkin asunnossa tuollainen, toimii! Olohuone tuntui aiemmin vähän pieneltä, mutta heti eilen, kun seinää oli saatu jonkin verran purettua ja olohuoneesta saatiin näköyhteys keittiöön ja eteiseen saakka, muuttui tunnelma välittömästi ja huoneesta tuli selvästi tilavamman tuntuinen.

Tässä vielä asuntomme pohjakuva, joka auttaa ehkä hahmottamaan selityksiäni paremmin:

43518780_317967592319832_4685559649192116224_n.jpg

Enempää en tällä erää ehdikään kirjoitella, sillä remppa kutsuu jälleen. Myimme nuo vanhat keittiönkaapit pois, ja ne tullaan tänään hakemaan. Ikean keittiö myös toimitetaan tänään, ja seinän purku jatkuu myös. Viikonloppuna saamme sukulaisia avuksi ja luvassa on ainakin paljon maalaamista.

Ihanaa tiistai-iltaa! <3

-Netta

Lue myös:

Uusi keittiö BEFORE & AFTER

Laminaatin maalaaminen valkoiseksi

Kommentit (4)
 1. Mie kans...
  6.11.2018, 18:46

  Jos vaan millään remonttikuumeessa Jaksat Niin laita ihmeessä kuvia koko projektin ajan. Parhaan kuvan tehdystä työstä ja ratkaisun toimivuudesta saa kun on alku, väli ja loppukuvat.
  Keittiön avohyllyt on kyllä rohkea veto, mutta…hyvältä ratkaisu mökilläkin näytti, hyvin olette huomioineet ja miettineet keittiönkin ratkaissut. Kokemuksen syvällä rinta äänellä voin todeta ettei keittiön suunnittelu ole ihan yks oikoista
  Keittiön ja olohuoneen väliseinän purku on varmasti sellainen ratkaisu mitä ei tarvitse katua

  1. Kiva kuulla, että remonttijutut kiinnostaa! 🙂

   Koitan ehtiä laittaa tänne kuvia ja raporttia remontin varrelta. Vähän vaikuttaa tosiaan kiireiseltä tämä kuu kaikkine häsäyksineen, mutta katsotaan mitä vain ehdin. 🙂

   Avohyllyt kyllä tosiaan jakavat mielipiteitä. Osa pelkää esim sitä, että astiat pölyyntyvät helposti. Mutta jos hyllyillä on sellaisia astioita, jotka jatkuvasti ovat käytössä, eivät ne oikeastaan ehdi pölyyntymään. 🙂

   Ja todellakin – nyt jo huomaa, miten paljon avarampi asunnosta tulee, kun tuo seinä on purettu. Olen erittäin tyytyväinen ratkasuun siis jo nyt! Ja vaikka rempassa onkin kovasti hommaa, niin tämä kyllä ihan varmasti myös nostaa asunnon arvoa.

 2. Tsemppiä urakkaan! <3

  1. Voi kiitos ihana! <3 Hommaa kyllä todellakin riittää ja tästä tulee kiireinen kuukausi, mutta lopputulos on kyllä varmasti kaiken vaivan arvoinen 🙂 Ja onneksi saadaan apua myös sukulaisilta, niin ei tarvitse kaikkea tehdä kahdestaan 😀

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *