Tällä hetkellä tai viimeistään tulevana viikonloppuna monissa suomalaisissa kodeissa kypsyvät joulukinkut uunissa. Joka joulu Suomessa syödään noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Näiden paistamisessa syntyy melkoinen määrä rasvaa, jolle on nyt tarjolla roskista parempi kierrätyspaikka.
Eko-arkea. -blogin kirjoittajat haluavat haastaa sinut mukaan kiertotaloustekoon: kierrättämään joulukinkun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi.

Kinkunsyönnin lisäksi yksi suomalainen erikoistaito on uusiutuvan dieselin valmistus rasvapitoisista jätteistä ja tähteistä. Yhden kinkun paistinrasvoilla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometria.
Kinkkutemppu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kinkkutempun keräyspisteitä löytyy jo 230 paikkakunnalta ympäri Suomea. Kierrätykseen kelpaavat myös kalkkunan, kalan ja juuressipsien paistinrasvat. Keräysaika on alkanut tänään ja kestää aina 7.1.2019 asti.
Toimi näin:
1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitotölkki.
2. Kaada rasva varovasti tölkkiin.
3. Sulje tölkki esim. teipillä.
4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie lähimpään keräyspisteeseen (löydät keräyspisteen ja lisätietoja osoitteesta kinkkutemppu.fi.
Olethan sinäkin mukana varmistamassa ettei tippaakaan paistinrasvaa päädy viemärin tukkeeksi!
Hauskoja kinkunvalvojaisia toivottelee Anna