Diy: helppo headwrap miehen t-paidasta

Ennen: huonosti istuva maksimekko. Nyt: Huonon hiuspäivän pelastus
Ennen: yksi sadoista mammalta saaduista vuosikymmenien saatossa kertyneistä tilkuista. Nyt: kokomustan arkipukeutumisen väripilkku.
Ennen: talonrakennushommissa maaliin tuhrittu trikoopaita. Nyt: söpö yksityiskohta arkipukeutumiseen.
Ennen: miehen hylkäämä t-paita. Nyt: Tyylikästä lämmikettä korville

Parhaat diyhommelit on sellaisia, että materiaalina voi käyttää kotoa löytyvää kierrätettyä,kädenjälki on helposti nättiä ja lopputulos on muodikas ja hyödyllinen käyttöesine. Mun on pitänyt alkaa värkätä näitä hiuspantoja jo monta kuukautta. Nyt sain vihdoin aikaiseksi ja hurauttelinkin yhdeltä istumalta useamman. Kolmeen ensimmäiseen, raidalliseen, turkoosiin ja harmaaseen rusettipantaan löydät varsin toimivan ohjeen vaikka täältä. Tuohon viimeiseen tein tutoriaalin tänne blogiin. On muuten tosi helppo ja nopea homma, ainakin yhden harjoituskappaleen jälkeen. Näitä voi tehdä vaikka kolme tunnissa. Ei muuta kun kokeilemaan ja  trikootilkut käyttöön!

Materiaalit

Trikookangasta (noin puolikkaan t-paidan verran)

Nuppineuloja, sakset, mittanauha

Ompelukone

Hommiin

1.Leikkaa trikoosta kaksi saman mittaista ja levyistä suikaletta. Itse käytin tässä seuraavia mittoja: leveys 12cm ja pituus 55cm (plus saumavarat)

2.Ompele suikaleiden pitkät sivut yhteen. Käytä sik-sak ommelta tai jousto-ommelta jos sellainen löytyy.

3.Käännä putkilot oikein päin ja asettele sauma kappaleen keskelle. Asettele putkilot pöydälle ristiin saumapuolet vastakkain kuten kuvassa alla. 

4.Tartu alimmaisena olevaan osaan päistä ja nosta ylöspäin, otsalle tuleva ”solmu”muodostuu näin. 

5.Roikota alempaa osaa ilmassa ja ota myös sen päistä kiinni. 

Jos laitat pannan nyt pöydälle, solmu näyttää suunnilleen tältä. 

6.Asettele kummankin osan päät siististi päällekkäin ja kiinnitä nuppineuloilla. Katso että mikään osa ei ole kiiertyneenä. Pannan pitäisi näin aseteltuna näyttää jo ihan lopulliselta tuotteelta.

7. Sovita mitta. Ompele päät yhteen siksakilla tai jousto-ompeleella. Tämä kohta voi olla hiukan hankala, jos kangas on kovin paksua ja joustavaa. Siistiä saumaa voi olla hankala saada aikaiseksi. Sauma jää kuitenkin piiloon. Ei huolta siis. Helpottaa jos suikaleissa on alunperin reilusti ylimääräistä pituutta. Silloin et joudu tässä kohtaa ompelemaan ihan reunasta.

Valmis! 

Lue myös:

Virkattu peitto vauvalle

Helpot liivinsuojat kierrätysmateriaaleista

INSTAGRAM/BLOGLOVIN/BLOGIT.FI

muoti tutoriaalit diy paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *