Hiihtolomaviikon huippuhetket

Kyllä olikin jännä viikko. Alustavasti oli sovittu, että tyttärentytär tulee mummolaan, mikäli terveinä ollaan. Käytännössä se merkitsi  koronatestien ottamista niin heillä kuin meilläkin. Minä otin varmuudeksi jo viikko sitten, kun piti kahvitella mummon ja vaarin kanssa, sitten uudelleen keskiviikkona, kun piti mennä tutkimuksiin ja lopuksi vielä torstaina, kun oli hiihtoloman yökylän aika. Kaksi yötä sovittuna. Hiihtoloma kotimaisemissa.

Kauas ei tarvinnut lähteä. Riittää, että oltiin yhdessä.

Miten sitten kävikään?  Hiihtolomaviikko kotimaisemissa ja mökillä. Olikin koko viikon huippuhetki, kun pääsimme myös  talvisaunaan ja sen päälle parvelle nukkumaan. Kauas ei tarvinnut lähteä. Riittää, että oltiin yhdessä.

Alkuviikolla pääsimme ulkoilemaan ja hiihdimme Imipivaaran ladulla. Suosittelen! Helpommaksi ei hiihtämiseen ryhtyminen tule. Kaikki tarpeelliset vehkeet monoja myöden saa vuokrattua, eläkeläishinta ei päätä huimannut. Menimme heti klo 11.00, jonoa ei ollut ja laduilla mahtui hyvin sauvomaan.

Seuraavana päivänä oli vuorossa Kuralan Kylämäen lumiukkobingo.

Kuralan kylämäen lumiukkobingo

Reitin varrella oli pieniä lumiukkoja. Niiden yhteydessä oli myös mukavia tehtäviä.

Omatoimisesti liikuimme bingolappusen kanssa ja löysimme kaikki. Visaisin tehtävä oli keksiä ”salasana” viimeisellä rastilla. Keksitkö sinä? Meillä siihen meni tovi jos toinenkin. Vasta autossa kohti mökin nuotioretkeä sen pikkuneiti keksi.

Lumiukkobingon sanatehtävä
Sanatehtävä (salasanan keksiminen) olikin kimurantti. Keksitkö sinä?

Torstaina pääsimme testien jälkeen yökylämoodiin. Edellisestä olikin jo aikaa. Kaikki sen tietää miksi. Ehdimme luistella, leipoa laskiaispullat, pelata shakkia (Kotiprofessori hoiti sen puolen), pääsimme mökille, teimme nuotioruokaa, sanunoimme ja kömmimme illan pimetessä parvelle nukkumaan. Kotiprofessori oli nuotiota vahtimassa ja herkut syömässä, mutta lähti sitten yöksi kaupunkikotiin. Se ei meitä haitannut. Saunassa oli 65-70 astetta. Se riitti mainiosti. Minä en uskaltanut lumeen mennä, mutta ihastelin seuralaiseni rohkeutta. Mökkiin kavutessamme piti käyttää otsalamppua. Muutaman muistipelikierroksen ja iltapalan jälkeen uni tuli nopeasti. Heräsimme aamulla kirkkaaseen talvipäivään.

Kupittaan mato tarjoaa tekojääradan
Kupittaan mato oli torstaina aika pehmeä, mutta saimme kuitenkin vauhdin huuman.

Leipominen on aina kivaa

Laskiaispullassa on hilloa ja kermavaahtoa
Ihan itse tehty, taikinaa myöden. Veimme mummolle ja vaarillekin maistiaiset.

Matkasimme mummon ja vaarin luo förillä – lunta tuprutti!

Lumisade
Veimme laskiaispullat mummolle ja vaarille. Lunta tihutti melkoisesti, mutta se ei tahtia haitannut.
Talvisää teki hienot jäät mereen.
Vesi oli -1 astetta. Päätimme, että emme mene mereen, pyöriskely lumessa sai riittää.
Lumitöitä mökin rannassa
Ulkoilu ja liikunta mökillä on mukavaa. Aina riittää puuhaa ja mitä erilaisimpia välineitä. Nyt oli vuorossa lapio.

Eipä tarvinnut kauas lähteä.

Kun pikkuneiti oli lauantaina turvallisesti palautettu kotiinsa, oli hämmentävän hiljaista. Kukaan ei pyydä ”kato mummo”, ”arvaa mitä mummo”, ”pelataanko muistipeliä”, ”saanko käyttää tietokonetta ja tulostaa”. Ei kuulu hyräilyä, ei rapise keittiön se-kaappi-josta-yleensä-jotain-kivaa-löytyy.

Hiljaisuus saatiin korvattua ryhtymällä keittiöremontin edellyttämään kaappien tyhjennykseen. Tavaramäärä katsellessani mietin, että meillä on kahden asunnon verran astioita, kattiloita, aterimia ja liinavaatteita. Ja vain kolmen askeleen päässä toisistaan…

Keittiöremontti alkamassa
Keittöremontin yhteydessä uusiutuvat kaapisto, välitila ja allas ja lisäksi lattia hiotaan keittiön, eteisen ja olohuoneen osalta.

Maanantaina vanha keittiö saa kyytiä. Keittiöremontista kerron tuonnempana lisää. Nyt on nukkekotiaskarteluun pyhitetty verstashuone täynnä keittöstä tullutta tavaraa.

Keittötarvikkeet pakattuna rempan alta.
Kaikki keittiön kaapit piti tyhjentää. Astioita on, päätin seuloa niitä ja viedä kirpparille.

Aika tapahtumarikas viikko! Hiihtoloma kotimaisemissa.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (4)
  1. Ihania hommia! Salasana; porkkana! Meillä vielä loma edessä.

    1. OIKEIN! Hyvää lomaa teille!

  2. Kiva viikko! Se onkin parasta, että mitään ihmeellistä ei tarvitse olla eikä mihinkään merta edemmäs kalaan lähteä – silti on mukavaa ja loman tuntua!

    Minna

    1. Kiitos, juuri näin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *