Keittiöremontti on valmis

No niin, viimeinenkin liitäntä on tehty ja ”citymökkimme” remontti on valmis. 50-luvun asunto sai uuden ilmeen retrokeittiöllä. Tässä asunnossa mummo ja vaari asuivat viime vuoden omaa julkisivuremppaansa paossa. Nyt on uusittu keittiö, lisäksi hiottu puulattia keittiön, eteisen ja olohuoneen osalta. Minun nukkekotiverstaani ja makuuhuone palvelivat varastoina eli niissä ei lattiaan koskettu.

 Tiskiallasseinusta ennen

Keittiön tiskipöytä vuodelta 1994
Tämä kaapisto oli vuodelta 1994 – edellisen asukkaan jäljiltä liian matala, ja mm kaappienovet lonksuivat ja laatikoiden mekanismit alkoivat irtoilla. Laatoituksen uusimme putkirempan aikana vuonna 2012. Myös ottimet uusimme samassa yhteydessä. Nyt vaihtui kaikki.

Ja nyt

Amelia-keittön retromalli
Uutta keittiötä kohti mentiin  hakusanalla retrokeittiö. Löytyihän niitä, kolmelta pyydettiin tarjous ja tämä iski tajuntaan.  Se on tehty 50-luvun tyyliin. Sen valmisti meille Amelia-keittiöt.

Jääkaappiseinusta ennen

Keittiötason lisääminen
Vanhan keittiön työtaso oli selvästi täyteen ahdettu, laskutila ja työtaso oli minimaalinen. Kieltämättä tuo avohyllykkö antoi mahdollisuuden kaiken mukavan säilytykseen. Mutta hankala siivottava, pölyä kertyi.

Ja nyt

Mikä ihmeen leivonta-alusta – sellaisia tehtiin joskus, mutta ei ole enää valikoimissa. – No nyt on, kun kerran halusin.

Retrokeittiön työtaso
Jääkaappiseinustan työtaso hiukan leveni ja työtilaa tuli muutenkin lisää, kun mikro sai uuden paikan. Ja mikä parasta: tässä on paikka leivonta-alustalle. Kiitos Sisustustoimisto Rooman Susannalle, joka otti toiveeni todesta. Välitilan laatta on mattavalkoinen 15×15 cm peruslaatta.
Leivonta-alusta on helppo ottaa luukustaan
Ta-dam! Tässä se on, juuri sellaisena kuin mielikuvissani sen näin. Kyllä ennenvanhaan osattiiin.
Leivonta-alusta suojaa työtasoa
Onko parempaa työtason suojaa? Kokemukseni mukaan kaikki muoviset alustat menevät terävästä veitsestä puhki ja vahinko ulottuu työtasoon asti. Nyt voin leikata korvapuustit ilman pelkoa siitä, että työtaso tärveltyy. Ja jauhot ja sokerit on helppo siivota pois.

Lopussa kiitos seisoo, sanotaan.

Ilmari Tapiovaaran Pirkka keittiöpöytä
Sattumalta nettikirpparilta löysin vuosia sitten Ilmari Tapiovaaran Pirkka-pöydän ja tuolit keittiöön. On nykyihmiselle aika matala ja epäkäytännöllinen setti, mutta niin kaunis. Odottaa nyt kunnostusta eli pintaa pitäisi hiukan puhdistaa ja lakata.

Niin se on. Säästyimme suuremmilta murheilta, kiitos oivallisten ammatti-ihmisten. Ilokseni asennuksesta vastannut Jukkakin arvosti leivonta-alustaa, vaikka ei kuulema ollut ennen törmännyt moisen asennukseen.

Että voi hymyilyttää.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan remontointi sisustus
Kommentit (8)
  1. Kaunis! Mitä nuo keittiö kaapit maksoi, noin?

    1. Hei, laitoin sinulle yksityisviestin 😉

  2. Kyllä kannatti remontoida – upea keittiö tuli!

    Minna

    1. Kiitos, niin tuli!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *