Keittiöremppa edistyy

Viiden viikon odotus on ohi. Keittökaapistojen asennus alkoi maanantaina. Koko keittiö kannettiin eteiseen asennusta odottamaan jo perjantaina. Sitä ennen vielä roilotettiin sähköreittejä, tasoitettiin laattapinnat ja maalattiin seinät. Putkimies kävi varmentamassa viemäriputken. Aikamoista palapeliä on remontointi. Onneksi meillä on asiansa osaavat ammattilaiset, täsmällisesti tullaan luvatusti paikalle ja hommat luistavat. Yhteistyö sujuu.

Vanhat sähköjohdot
Uudet kaapistot edellyttävät hiukan sähkötöitä. Vanhat johdot kaivettiin esiin. Aika hurjan näköistä. Näitä katsellessa vision tulevasta on hyvä olla selkeä, sillä muuten voi mielen vallata epätoivo. Keittiömme suunnitteli Sisustustoimisto Rooma

Talomme on rakennettu vuonna 1953 ja sen näkee. Yllättäen havaittiin, että viemäriputken ylin osa oli ihan irti. Kuvasta näkyy, että se tuossa löysästi kenottaa vasten lattian reunaa.Astianpesukoneen irrottanut taho ei tilannetta mitenkään kommentointut. Onneksi oma urakoitsijamme sen heti havaitsi.

Viemäriputki oli irti kokonaan
Viemäriputki oli kokonaan ylimmästä osastaan irti. Siinä oli hetki ihmettelemistä.

Asioilla on onneksi taipumus järjestyä.

Hetken oli mielessä hätäännys, että mistä nyt saadaan asiantunteva taho tilanne hoitamaan. Onneksi löytyi! Saimmekin  hyvää palvelua, ja mikä tärkeintä, hyvin nopealla aikataululla putki tuli asialliseen kuntoon.

Viemäriputki piti kannakoida.
Nyt on kunnossa ja kaapit voidaan turvallisesti asentaa.

Pinnat on tasoitettu. On todella jännää, miltä valmis keittiömme sitten näyttää.

Laattaseinä on tasoitettu
Laataksi tulee ihan tavallinen valkoinen 15×15 mattavalkoinen laatta. Pinta on sitä varten nyt valmis.Tässä kuvassa putken kannakointi on vielä tekemättä.

Remontointi on iso palapeli. Ja kun itse ei juurikaan mitään tehdä, niin hyvän tiimin löytäminen on lottovoitto. Odotusaika oli tilauksesta 5 viikkoa. Sen aikana tehtiin lattia kuntoon.

Ihan pian pääsemme laittamaan tarvikkeet paikoilleen – siitä sitten seuraavaksi, pysy ”langoilla”, jos tulos kiinnostaa!

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama remontointi
Kommentit (3)
  1. 50-luvun asunto sai uuden ilmeen retrokeittiöllä. Saranat näkyvät.
    11.5.2022, 17:00

    […] se on. Säästyimme suuremmilta murheilta, kiitos oivallisten ammatti-ihmisten. Ilokseni asennuksesta vastannut Jukkakin arvosti […]

  2. Putkimies on tärkeä osa remonttia - Miksi "kyllä" tarkoittaakin "ei"?
    7.5.2022, 12:00

    […] käytävän poikki tiskikoneeseen, onneksi on samassa kerroksessa. Siihen asti ei voi kuin todeta: Putkimies on tärkeä osa […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *