Marraskuun kuvat

Marraskuu meni nopeasti. Ensilumi saatiin. Se innoitti pihapiirin lapsoset viereisen puiston liukurimäkeen, vaikka lunta tuskin oli senttiäkään maassa.Marraskuu on jo melkein joulu. Jos sitä ei muusta tiedä, niin aikankin tonttuovien valmistaminen ja lahjaneuleiden kutominen siihen viittavaat. Harmillisesti viimeiselle viikolle osui kunnollinen räkätauti, joka vei mielen ja voimat hetkeksi. Jos nyt jotain positiivista, niin koronatestit ovat toistaiseksi olleet negatiivista sorttia.Hyväntekeväisyys on osa omaa jouluun valmistautumista. Sen tiimoilta osallistuin korttien tekoon.

Ensilumi

Marraskuun ensilumi
Marraskuun ensilumi jaksaa innostaa. Mökin portaissa on syytä varovaisuuteen, sillä portaat ovat liukkaat.

Lumi valaisee mukavasti. Toivottavasti sitä riittää näiden pikkupakkasten myötä.

Tonttuoven valmistaminen

Valmis tonttuovi koristeineen
Tämän tonttuoven tein ystävälle, joka tekee paljon etätöitä ja istuu usein kotityöhuoneessaan Teamsin parissa. Kokouksien ajaksi siis tonttu kiinnittää ovelle lapun, josa lukee ”Olen kokouksessa. Palaan klo 14.15”. Lahjan saaja riemastui ikihyviksi ja teki ovesta taustakuvan kokouksiinsa. Pieni lappu on tehty kutistemuovista.

Tonttuovista ja niiden valmistamisesta olen kirjoittanut aiemmin.

Yksi mukavimmista marraskuuta värittäneistä asioista oli oman kampaajani liiketilan pieni ikkunasomistus. Sinnekin meni kaksi tonttuovea. Toinen näkyy, kun ikkunaan kurkkii liikkeen ulkopuolelta. Kumpikin tonttuovi johtaa Toriparkkiin.

Jouluikkunan tonttujen talo
Tonttujen talo on vuosia sitten hankittu oikean elämän kynttilälyhty. Nukkekotiharrastaja tietysti hankki sen tonttujen taloksi, mittakavaa on täydellisesti 1:12. Korkeus on n 50 cm. Tämä näkymä on katseltavissa sisältä päin.

Ikkunasomistusta voi katsella myös ulkoapäin. Ikkunasta voi lukea enemmän jouluisesta 10 faktaa -jutusta.

Jouluruoka

Osallistuin loppukuusta  mökkipaikkakunnan vesiosuuskunnan hallituksen pikkujoulukokoukseen. Asialistan lisäksi nautimme jouluruokaa. Miten ihmeessä se voikin maistua niin hyvältä? Ja mikä parasta, jaoimme pikkupaketit!

Joulun perinneruoka
Joulun perinteinen alkupala maistui mainoilta. Luulen, että tämä ensimmäinen jouluateria on se paras kerta.Jonkun muu laittama ja nätisti esille laittama. Namskis!
Paketti pikkujouluna
Hallituksen vuoden viimeiseen kokoukseen liittyy aina myös pikkupaketti. Hinta on määrätty olemaan max 5 euroa. Omasta paketistani kuoriutui viehko avaimenperä. Mielsin tämän olennon kenguruksi.Häntää oli sen verran?

Hyväntekeväisyys on osa omaa jouluun valmistautumista

Viimeisenä viikkona oli hyvää aikaa valmistaa joulukortteja. Flunssassa ei juurikaan muuta jaksanut. Olen monena vuonna osallistunut ikäihmisille suunnattuun Siskot ja Simot -joulukorttihankkeeseen. Siinä valmistetaan itse kortteja. Korttien toimituspisteitä on monilla paikkakunnilla. Ne toimitetaan ikäihmisille, joilla ei välttämättä ole ketään omaisia. Suosittelen!

Itse tehdyt joulukoritit
Siskot ja Simot korttiin kirjataan joulutervehdyksen lisäksi kortin tehneen nimi ja lisäksi Siskot ja Simot. Korttien jakelu hoidetaan keskitetysti.

Näin soljui marraskuu. Ensilumi valaisee mukavasti. Mitä sinun jouluvalmisteluihisi liittyy?

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan diy mieli
Kommentit (2)
  1. nämä on kyllä hienoja! Ja sinä olet tosi taitava 🙂

    1. Kiitos! Näitä pieniä on kiva tehdä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *