Mikä ihme putkimiehiä vaivaa – luvataan eikä tulla?

Keittiöremonttimme eteni mallikkaasti aina siihen asti, kun piti kytkeä vedet ja tiskikone. Jälkiviisaana päästin mieleeni, että kun kerran kaappien asennus eteni kuin juna, niin miksi en vaan etukäteen tilannut putkaria hommiin perjantaille.Putkimies on tärkeä osa remonttia.

Ei tullut ihan mieleen. Olisi pitänyt.  Meidän putkimiehellemme ei sopinut. Vasta ensi viikolla ehkä sitten. Sunnuntaina on keittiö ilman hanaa.

Arabian vanhat klassikkokupit
Käsin piti nämäkin aarteet pestä. Somat ovat. Musta Kilta-astiastoni on vuodelta 1972-73, jolloin hankin niitä ison määrän ensimmäisellä opintolainalla. Huonompaankin voisi rahansa käyttää, mietin kun kaupasta kotiin astelin.

Mummo ja vaari tulevat sunnuntaina  äitienpäivän aterialle. Uusittu keittiö kiinnostaa. Ihan eivät ymmärrä, miksi tarvittiin uusi keittiö. Heidän mielestään vanha keittiö palveli yhden julkisivuremppaevakkovuoden ajan vallan mainiosti.

Mitä sitten tapahtui?

Soitin läpi kaikki mahdolliset tahot, mitä löysin. Viimeisen kanssa tärppäsi, ei sanonut ei-ehtivänsä, vaan lupasi soittaa perjantaina ja tarkentaa saapumisaikansa. Olin helpottunut.

Että tässä maailmassa on remppa/putkimieskieli, jossa soittolupaus on samaa kuin että ei edes harkitse tulevansa.

Soittoa ei vain kuulunut.

En jaksanut olla edes vihainen.

Jostakin syystä arvasin, että näin voi käydä. Että tässä maailmassa on remppa/putkimieskieli, jossa soittolupaus on samaa kuin että ei edes harkitse tulevansa.  – Eikä ainakaan soita, että ei pääsekään.

Käytännössä tämä muuten merkitsi kiivasta edestakaisliikennettä kahden asunnon välillä. Nimittäin astiat olivat pienen hienojakoisen pölyn peittämät. Ne oli kaikki pestävä.

Siinä meni yksi päivä. Tiskikone kävi kotona tauotta, lisäksi tiskasin käsin melko lailla koko päivän. Koriprofessori kuivasi. Onneksi on kaapeissa  perintönä saatuja pellavapyyhkeitä.

Kun astioita uusiin kaappeihin asettelin, huomasin, että meillä on tässä kakkosasunnossa neljät (4) kahvikupit tasseineen. Sen lisäksi mukit. Pastakauhojakin oli kaksi, viinipullon avaajia samoin ja kolme purkinavaajaa. Ja paljon muuta…

Löysin itseni ihmettelemästä: Kuinka monta erilaista kahvikuppia ihminen tarvitsee?

Elämä on.

Terveisin EijaL

PS

Sain muuten juuri tietää, että oma putkimiehemme pääsee tulemaan maanantaina.

Eli äitienpäivätiskit kannetaan käytävän poikki tiskikoneeseen, onneksi on samassa kerroksessa. Siihen asti ei voi kuin todeta: Putkimies on tärkeä osa remonttia.

puheenaiheet ajattelin-tanaan remontointi oma-elama
Kommentit (1)
  1. Äitienpäivä, hääpäivä, retki mökille mukavinta. Viikon kohokohdat.
    14.5.2022, 12:00

    […] Perjantaina 6.5. odotettiin putkimiestä, joka ei koskaan tullut. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *