Muistaako puolisosi merkkipäivät?

Meillä taloudessa 50% huolehtii siitä, että esimerkiksi syntymäpäivät ja hääpäivä muistetaan. Merkkipäivien muistaminen on osa parisuhteen hoitoa. Tavallista on, että ko päivinä menen kirjakauppaan ja hankin lahjan, jonka saadessaan (erityisesti hääpäivinä) kotiprofessori näyttää hämmentyneeltä. – Että miten nyt pääsi unohtumaan? Että minulla ei ole nyt mitään… Erityisen nolona hän oli kuluvan vuoden toukokuussa, kun alttarille menosta oli tasan 30 vuotta. Toki olisin voinut asiasta muistutella, mutta minusta riitti se, että 29 vuoden kohdalla kehotin kirjaamaan näin tärkeät asiat allakkaan. Minkä muuten lupasi tehdä. Vaan ei tehnyt.

Kuinka moni muistaa puolison merkkipäivät?
Tein Instagramissa kyselyn syntymäpäivien muistamisesta. En osannut katsoa kuinka moni äänesti, mutta tulos oli selkeä. Jotkut muistaa, jotkut ei.

Vaivannäkö kannattaa

Onhan maailmassa tärkeämpiäkin asioita, mutta parisuhteen kannalta muistaminen olisi mukavaa. Ei niin, että kaipaan lahjaa tai muuta ylenpalttista huomiointia, riittäisi kun näkisi sen vaivan, että laittaa asian allakkaan. Sieltä sen sitten oikeaan aikaan löytää mahdollisia jatkotoimia varten.

Mutta ei hätää. Tarvitaan oma luottokukkakauppias, jolla on erikoispalveluna ”Men’s corner”. Ei niin, että unohtajille olisi erillisen tila, jossa viihtyisivät, kun puoliso valitsee soveliasta kimppua. Se nimittäin joskus kestää. Ei-ei. Se on palvelu, jonne unohtamisiin turhautunut puolisko voi toimittaa listan tärkeistä päivämääristä. Kukkakauppias sitten toimittaa unohtavalle  viestin asiasta. Esim ”Kohta on hääpäivä, toimitetaanko kukkaset? Vastaa viestiin, jos toivot, että toimitamme kukkalähetyksen”.

Onnittelukukkaset
Tässä tämä kaunis kimppu nyt on. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Panin merkille, että kotiprofessori illan aikana kävi muutaman kerran sitä ihmettelemässä. Että kuinka osasivat ymmärtää tilauksen (siis sen viestin, jonka hän laittoi vastauksena)? Minä vaan kiittelin kimpusta ja olin onnellinen, että olen käyttänyt samaa kukkakauppaa jo vuodesta 1976. Siellä tiedetään, mistä minä tykkään. Aina.

Ja näin kävi. Kotiprofessori sai viestin  mennä viikolla. Sitä piti toki tulkita hänelle. Lisäksi piti neuvoa, että kannattaa hakea kimppu, niin ei tarvita kuljetusmaksua. Viestiin vastaaminen olikin sitten oma lukunsa. Siihen en puuttunut.

Ja miten ”yllättynyt” olinkaan, kun sain tämän kauniin kimpun! Sen toimittamisen peruste oli, että hääpäivä ja syntymäpäivä olivat unohtuneet. Ja arvaatteko, mitä kotiprofessori oli viestiin vastatessaan kirjannut?

”Laitetaan kimppu. Pitää olla kaunis, mutta ei pröystäilevä. Haen sen iltapäivällä”.

Se on nyt nähty. Merkkipäivien muistaminen on osa parisuhteen hoitoa.

Pistäkää paremmaksi.

Elämä on.

Terveisin EijaL

Olen tästä muistamisesta ennenkin kirjoittanut.

puheenaiheet parisuhde tapahtumat-ja-juhlat oma-elama
Kommentit (6)
  1. Veit sanat suustani 🥂 Aivan mahtava postaus!

  2. Onneksi keksit ratkaisun tähän unohteluun! Oma puolisoni muistaa kyllä – ja minä olen hyvä muistuttelija. Jos pelkään, ettei minua muisteta, alan puhua hää-, syntymä- ja nimipäivistä hyvissä ajoin ennen ko. päivää. Toimii.

    Minna

    1. Hätä keinot keksii!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *