Discover Scuba - Ensikosketus vedenalaiseen elämään

Elämäni Kunnossa

Kaupallinen kampanja - yhteistyössä Aurinkomatkat

Voi JUKU miten innoissani olen juuri nyt. Olimme ManseBoy85:n kanssa tänään pari tuntia kestäneellä Discover Scuba -sukelluksella, joka on siis ensipuraisu sukellukseen tällaisille täysille amatööreille. Tai, minä olin oikeastaan porukan ainoa amatööri, mansen poika kun on sukeltanut samantyyppisellä retkellä aiemminkin, mutta hieman lämpimämmissä vesissä Thaimaassa.

Discover Scuban sisältö on simppeli ja aamupäivän kestäneen retken aikana käydään läpi:

  • Perusmerkistö (kaikki ok, ylös, alas, jotain pielessä jne.)
  • Paineen tasaus
  • Regulaattorin kanssa hengittäminen ja sen puhdistus, sekä sen etsiminen ongelmatilanteissa
  • Lasien tyhjentäminen veden alla
  • BCD:n eli kelluntaliivin käyttö (itse sukelluksessa ohjaaja operoi kaikkea, eli mitään ei sinänsä tarvitse opetella)

Mitään ei siis tarvitse osata, ja kaikki toimii ns. avaimet käteen -periaatteella! Tähän touhuun uskaltaa lähteä totaaliummikkonakin, eikä pinnan alle tai syvempiin vesiin lähdetä ennen kuin kaikki ovat oloonsa tyytyväisiä.

 

Lähdettiin reissuun aamutuimaan, ja sukelluskoulun minibussi poimi kahden hengen seurueemme suoraan hotellin pihasta. Koska lämpötila keikkuu tähän aikaan vuodesta 20-asteen molemmin puolin, on aamuisin ja iltaisin melkein pakko vetäistä pidempää hihaa suojaksi. Tajusin juuri, että manseboysta löytyy joka päivältä "lasit päähän" -kuva :D

Oltiin skarppeina odottamassa noutoa 5min etuajassa, mutta huomasimmekin pian, että olemme päivän ainoat sukeltajat!

 

Mitään sen kummempaa ohjeistusta emme reissua varten olleet saaneet, mutta meillä molemmilla oli päälysvaatteiden alla mahdollisimman ihonmyötäiset uima-asut, ja repussa kuivat vaihtoalusvaatteet, pyyhkeet ja vettä.

Niin ja tietysti kamera ;)

 

Sukelluskoulunamme toimi Lanzarote Ocean's Divers, jonka toimipiste oli muutaman kilometrin päässä rannalta. Ajoimme kuitenkin paikan päälle täyttämään esitietolomakkeen, jolla tarkastettiin että terveydentilamme on sopiva sukeltamiseen. Ei sydänvaivoja, ei ongelmia korvien kanssa jne. Molemmilla oli onneksi puhtaat paperit.

Toimistolla saimme myös käydä perusjuttuja läpi rauhassa, ja kokeilla varusteiden sopivia kokoja.

 

Kun hommat olivat selvät, näytti ohjaajamme Maria kartasta, missä todennäköisesti sukeltaisimme. Maksimisyvyydeksi tulisi tänään virtauksista riippuen 12m! Tässä kohtaa tuli mieleen, kuinka kauhistunut perheensä kanssa matkalle lähtenyt Hertta oli, kuullessaan sukellussuunnitelmistani :D

 

Sopiiko maski? Pysyykö päässä? Perfect fit, sanoi Maria.

 

Selkään kiinnitettävässä repussa on happisäiliön lisäksi yksi jos toinenkin uloke. Mukana roikkuu ainakin kaksi regulaattoria, BCD-letku, sekä tämä mittari, jolla seurataan syvyyttä ja jäljellä olevan ilman määrää. Näistäkään meidän ei tänään tarvinnut huolehtia, vaikka mieli tekikin ;)

 

Toimistolla aikaa kului ehkä n. 20min, eikä iloinen jännitys ehtinyt kertaakaan muuttua pelottavaksi paniikiksi, koska molemmat mukanamme sukeltaneet ohjaajat selittivät ja opettivat kaiken niin rauhallisesti. Kaikki asiat käytiin läpi useaan otteeseen, mutta en kertaakaan tuntenut oloani aliarvioiduksi tai tyhmäksi :D. Tämän jälkeen suuntasimme nokan kohti Playa Chicaa.

 

Rantaan päästyämme huomasimme, ettemme tosiaan olleet ainoat sukeltamisesta kiinnostuneet. Tämä ranta-alue on kuulemma yksi suosituimmista aloittelijoiden keskuudessa. Meri on kuitenkin suuri, enkä huomannut tai nähnyt muita sukeltajia vedessä vietettynä aikana kertaakaan!

 

Puvut päälle ja menoksi! Olo oli kuin supersankarilla, tai motocross-tähdellä. Olisi ehkä pitänyt ottaa nämä kuvat samassa perspektiivissä... Manseboyn 194cm varsi näyttää kerrankin melko hillityn mittaiselta :D

 

Puvun päälle kiskominen oli kuulemma päivin kovin homma, ja kun selvisin siitä ilman pienimpiäkään ongelmia, en voinut muuta kuin hymyillä. Niin ja ajatella: MENNÄÄN JO!!!!!!

 

Rantavedessä treenasimme ensimmäiseksi regulaattorin kanssa hengittämistä, koska hengittäminen on tärkein ja oleellisin juttu sukeltamisessa. Nopeahkosti sisään, ja rauhallisesti ulos. Sisään, ja ulos. Sukeltajat eivät kuulemma koskaan pidätä hengitystään - paitsi tietysti jos regulaattori tippuu ;)

Hengittämisellä on selkeä tehtävä paitsi hengissä pysymisen, myös sukellussyvyyden kannalta. Kun keuhkot ovat täynnä ilmaa, ne toimivat kellukkeina ja nostavat sinua ylöspäin. Rauhallisesti ulos puhaltamalla laskeudut siis takaisin pohjaa kohti. Simppeliä kuin mikä!

 

Olen aina ollut kuin kala veteen päästessäni, enkä osannut pelätä tai ahdistua veden alle sukeltaessani. Regulaattorin kautta saatu ilma antoi nimenomaan valtavan vapauden tunteen, ja halusin ensimmäisistä minuuteista lähtien oppia lisää! 

Kokeilimme matalassa vedessä eri tavat puhdistaa ja tyhjentää regulaattori, sekä vedellä täyttynyt maski. Kun kaikki näyttivät että hommat ovat OK, lähdimme syvemmälle 

 

45min hurahti veden alla toilaillessa kuin silmänräpäyksessä. Mitään ikävyyksiä ei kohdallemme osunut, mutta sitäkin enemmän hassuja kaloja, hienoja kasveja ja hymyilyttäviä hetkiä. En olisi malttanut nousta vedestä millään!

Kuvasimme sukelluksella myös muutaman videon, jotka latautuvat tosin niin hitaasti, että taidan saada ne julkaistua vasta huomenissa. Mä näytän sukelluspuvussani täydeltä ääliötä, kun Manseboy smoothisti jätti hupun pois päänsä päältä ja hulmuttelee leijonanharjaansa vapaana... #kade

 

Saimme ohjaajilta kiitosta ja kehuja, samalla kun he kiskoivat välineitämme pois VIP-kohtelun mukaisesti vedessä lilluessamme. Sukelluskamppeet eivät ole kevyimmästä päästä, joten olin varsinkin märkien vaatteiden kanssa autolle raahustaessani onnellinen salilla vietetyistä tunneista.

Sitten riisumaan ja sulattelemaan aamupäivän tapahtumia!

 

Sukeltaminen oli IHANAA. Päivitin jo omaan facebookiini pari sukelluskuvaa, ja Manseboy naureskeli, että älä taas viitsi SoMe-hurahtaa, kun kaikki pitävät minua pian maailman pahimana tuuliviirinä :D Totesin kylmästi, että tästä lähtien feedini tulee olemaan täynnä lähinnä erilaisia sukelluskuvia eri kohteista ;).

Minkäs sille voi, jos innostuu niin monesta eri asiasta??

Jos säät sallivat, aiomme ehdottomasti mennä sukeltamaan vielä toisenakin päivänä, ja mä aloin jo suunnitella, minne lähtisin suorittamaan Open Water Diver -sertifioinnin. Ehkä jonnekin, missä voin joka toinen päivä surffata, ja joka toinen sukeltaa! Oooh, mikä täydellinen ajatus.

Löytyykö lukijoista sukeltamiseen rakastuneita vesipetoja?

p.s. Aurinkomatkojen facebook-sivulla julkaistaan tulevina viikkoina matkavinkkejä sekä minun, että muiden Kanarialla reissaavien bloggaajien toilailuista. Tämä menee ehdottomasti omalle listalleni! :)

Kommentit

nansk

Näyttää aivan jumalaisen ihanalta. Sellainen kunnon kurssi ja sertifikaatti sen päätteeksi ovat ehdottomasti toivelistallani (: Tuollainen yhden päivän pikaoppimäärä näyttää kyllä sekin aivan mahtavalta.

Nauti sä onnenmyyrä meidän muidenkin puolesta (:

Saara S.
Saara Sarvas

Mää nautin! Tosin nyt nautinto on vähän paussilla, kun ulkona on hurja viima ja vesisade :D

Plop (Ei varmistettu)

Uuuh jes, sukeltaminen = parasta! Oon itse jo onnistunut koukuttamaan viisi kaveria tuon Open Water Diverin kautta sukeltamiseen :D Kahtena kesänä jo ollaan porukalla käyty sukeltelemassa maailman meriä ja seuraavalle kesälle onkin taas jo suunnitteilla joku pulahdusreissu. Kohdetta ei vaan vielä olla osattu valkata, koska niin monta paikkaa mistä valita! Tätä voisi kutsua kait aika positiiviseksi ongelmaksi.. :D

Ps. Palasin ite juuri Kap Verdestä ja suosittelisin ehkä sitä sinullekin, mikäli aktiviteetit merellä kiinnostaa. Näkyvyys sukellettaessa ei kyllä ollut paras mahdollinen näin varsinaisen kauden loputtua, mutta ihan ok silti. Itse sukelsin, snorklasin, SUPpailin ja kokeilin kite surfingia, eli varsin monipuolisesti pääsi tuolla urheilemaan. Harmittaa ettei tuota surffausta ehtinyt kokeilemaan ollenkaan, mutta surffailijoitakin näkyi paikalla useita. Paikkana siis saattaisi sopia sinulle hyvin, mikäli kiinnostaa sekä surffailla että sukeltaa. Jos kiinnostaa paikasta lisätiedot, niin mailaile :)

Saara S.
Saara Sarvas

Ooo kuulostaapa monipuoliselta kohteelta! Minkälainen hintataso kohteessa on noin muuten? Mä haaveilen vähän sellaisesta pidemmästä (4-6vk) pyrähdyksestä Aasiaan ensi talvena, ja näin pitkällä reissulla päiväbudjetin pienenä pitäminen olisi tärkeää - varsinkin jos aikoo sukeltaa :D

Plop (Ei varmistettu)

Tuolla Kap Verdellä hintataso oli suhteellisen korkea: ruuat maksoivat n. 6-14e, mutta toki leipomosta sai halvalla aamiaista/muuta pikkupurtavaa. Tuolla lähes kaikki ravintolanpitäjät olivat italialaisia, eli ruuat kyllä olivat maukkaita (ja tuoreet kalat ja muut merenelävät = mums!).

Yksi sukellus maksoi (vuokrakamoineen) 58e, tosin kolme olisi saanutkin jo sitten vain 129e hintaan. Tuolla sukelsin Boa Vista Divingin kautta, koska paikallinen ravintolanpitäjä (ja entinen sukeltaja) suositteli paikkaa. ( http://www.boavistadiving.com/boavista-diving/ ) Kiteily maksoi ehkä suhteessa eniten, koska parin tunnin kokeilu oli 85e ja 10h kurssi olisi ollut 380e. Kiteilystä ainakin voi suoraa sanoa, että kannattaa suorittaa kurssi esim. Näsijärvellä Tampereella, koska siellä kurssi maksaa vain 180e.

Itse reissasin muutama vuosi sitten Thaimaassa noin kuukauden ajan: Hong Kong - Lamma - Phuket - Koh Phi Phi - Koh Lanta - Suratthani - Koh Tao - Chumpton - Ayutthaya - Bangkok - Hong Kong. Suoritin itse asiassa tuolla reissulla juuri Open Water Diverini (ja sain sen todellisen kipinän sukeltamiseen :D). Tein kurssini Koh Phi Phillä ja se on ainakin jäänyt omiin muistoihin parhaimpana sukelluskohteena. Aasiassa korallien kirkkaus, kalojen värit ja erilaisten eliöiden määrät ovat vain jotain käsittämätöntä <3 Suoritin tuon sertin Sea Frog Diversissa (http://www.ppseafrog.com/ ), josta jäi itselle todella hyvä kuva: periaatteessa kurssilla ei ollut ketään samaan aikaan, joten sainkin sitten yksityisopetuksena koko kurssin. Sukelsin myös Koh Taolla, mutta siellä jotenkin tuo jäi hieman epäilys ohjaajan osaamisesta: ensin kymmenkunta ihmistä odotteli veneessä myöhässä olevaa sukellusohjaajaa, jolla oli mennyt eilinen bilettäminen ns. pitkäksi... En hirveän mielelläni ehkä omaa henkeäni haluaisi tuollaisten ihmisten käsiin luottaa, jos sattuukin jotain. Vaikka Taolla ehkä joissain paikoissa saa sertin 250e hintaan, olin ihan onnessani että pulitin omasta sertistäni turvalliseksi kokemassani paikassa sen 380e.

Ps. Kannattaa muuten ehdottomasti ottaa sukellusreissuja varten erillinen vakuutus: tavallinen matkavakuutus ei kata oikeastaan mitään (jos ei erikseen nosta vakuutustasoa/ota korotettua "urheiluvakuutusta"). Itselleni otin juuri DANin eli sukellusvakuutuksen (http://www.daneurope.org/web/guest).

pppaulamoi (Ei varmistettu)

Mä muistan niin elävästi vieläkin kun menin ensimmäistä kertaa viime syyskuussa snorklaamaan egyptin el gounassa!
Mainitsen nyt heti ensimmäiseksi, että pelkään vettä aivan kuollakseni! Onneksi oltiin suht isolla porukalla liikenteessä, enkä kehdannut enään perääntyä kun kamppeet oli niskassa ja kaksi ohjaajaa laskemassa minua veteen! Voi sitä paniikin määrää! Hetken aikaa sai hakea sitä hengittämistä sen snorkkelin kanssa, muttakun se alkoi sujua niin voi morjes meikä oli myyty! Tuo kyseinen snorklausreissu oli valehtelematta mun elämän hienoin kokemus! Siis ne näkymät! En tuu ikinä unohtamaan niitä :)Veden alla on niin kaunis ja erilainen maailma jonka kyllä näkee vaikka google kuvahausta, mutta kun sen kokee paikanpäällä itse niin meinasi kyllä itku tulla! Paljon värikkäitä kaloja, sadoissa eri väreissä loistavat korallit ja se NÄKYVYYS! niin kirkasta vettä! Kaiken kruunasi vielä paikalle uinut delfiini! Huh huh tulee ihan kylmät väreet kun muistelee tota kokemusta :--D
Ja tämähän oli vasta tosiaan snorklaus reissu, en malta odottaa että pääsen ihan oikeasti sukeltamaan!

Saara S.
Saara Sarvas

Ihana tarina!! Mäkin uskon, että vettä pelkäävät voisivat löytää sukeltamisesta ihan uuden maailman, kun ei tarvitse pelätä sitä hapen loppumista, ja märkäpukukin tuntuu jotenkin "turvalliselta".

Delfiinistä olen kuolettavan kateellinen. Unelmani olisi uida villidelfiinien seassa!

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Oi, näyttää hienolta. Upeita vedenalaisiakuvia.Vähän jännitin tuota teidän sukellusta etukäteen, mutta nyt kun kerroit siitä, olen kade. Haluan kyllä kokeilla laitesukellusta itsekin. Ehkä lähden kurssille sun kanssa! Mukavaa loman jatkoa ja älä koskaan lakkaa innostumasta eri jutuista.

Saara S.
Saara Sarvas

Nojoo! Äiti-tytär -sukellusreissu?? Joululahjaidea? ;))

cisu (Ei varmistettu)

off the topic, manseboylla on aika himottava runko!!! great catch girl ;)

Saara S.
Saara Sarvas

Haha :D En kiistä, ja Manseboy varmasti kiittää, vaikka tuhisikin mukakiusaantuneena kun luin kommentin ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon ihan samaa mieltä himoittavasta rungosta, ja en pistäis yhtään pahakseni vaikka manseboy esiintyisi useamminkin blogissa!

PS ihan upeita kuvia (manseboyn ohellakin)

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

Kaikella kunnioituksella ja arvostuksella, mutta olen tosi kade manseboysta :( Ei pääse mihinkään, näin vaan on! Vihdoin oli pakko myöntää :( Sory.. :(

Saara S.
Saara Sarvas

:D Mua alkoi ensimmäiseksi kyllä kiinnostaa, että mihin pohjaat tämän väitetyn kateuden? Mitä jos se onkin ihan uuno tyyppi? ;)

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

Saara sä et ottais kyllä mitään uunoa vierelles! :,D

mari-- (Ei varmistettu)

Täällä on kotisuomen saimaassa sukeltava lukija! Iskä on nuoresta asti ollut eräässä urheilusukellus seurassa, ja kun mie synnyin ni miut otettiin heti niihin hommiin mukaan! Seuran veneen sukelluspäiväkirjoista ja lokikirjoista löytyy aika paljon mari 4-v piirrustuksia.. Suomessa on tosi ihana sukeltaa, vaikka se näkyvyys ei olekaan sitä luokkaa kuin etelän vesissä. Pitää vain tietää ne hyvät paikat Saimaassa, kaikista mielenkiintoisimmat hylyt, kallioseinämät, kirkkaimmat vedet jne.
Laitesukelluksesta ei kovin moni blogi kirjoita, joten tosi kiva jos sie nyt innostuit tästä!

Saara S.
Saara Sarvas

Oooh kuinka hienoa! Olen jutellut pitkään sukelluskalastusta harrastavan tutun kanssa, ja hänen kauttaan olen nähnyt todella siistejä kuvia Suomen vesistöistä. Jotenkin näin alkuihastuksissa kirkkaat ja kalojen värittämät vedet tietysti kiiluvat ensimmäisenä mielessä ;)

Sukeltamisesta saisi kyllä ihanaa kuvamateriaalia blogiin!! Pitänee ihan vaan senkin takia aloittaa kunnolla :D

Laura6 (Ei varmistettu)

Hep! Täällä myöskin yksi vesipeto! Suoritin sukelluskortin viime helmikuussa Mauritiuksella yhdessä veljeni kanssa hotellimme yhteydessä sijaitsevalla sukelluskoululla. Kaikki oli jo sovittu, olin super innoissani ja meidän piti alkaa suorittaa korttia yhtä aikaa, mutta jänistin. Pelko siitä, jos jotain epämiellyttävää tapahtuu, enkä saa HETI nousta pintaan, oli törkeä, mutta samaan aikaan halusin nähdä pinnan alle ja kerätä uusia kokemuksia. Olin jo jättää koko kurssin väliin, mutta eräänä päivänä yksi sukelluskoulun opettajista näki minut uima-altaalla ja tuli juttelemaan. Juttelimme pitkään kaikesta; hän kertoi minulle omista peloistaan (jotka eivät liittyneet sukeltamiseen millään tavalla), ja hän sai minut luottamaan itseensä. Päätin, että voin kokeilla laitteita uima-altaassa. Se ei tuntunut pahalta ja opettaja jatkoi ylipuhumista. Sillä kaverilla oli kyllä mielettömän rauhoittava energia ja kyky saada ihmiset luottamaan itseensä. Hän oli täysin oikeassa ammatissa! Päätin, että voin lähteä juuri tuollaiselle discover scuba -reissulle, mutta en niin syvälle, että pitäisi tehdä pysähdyksiä ennen pintaan nousua. Olin niin hermostunut, että meinasin itkeä, kun mulle puettiin kamppeita päälle :D Kädet tärisi enkä meinannut saada edes maskia itse päähän. Sinne meikä tyttö kuitenkin hyppäsi ja siinä vaiheessa, kun pää meni veden alle ja näin kaikki ne kalat ja korallit ja ja ja ja... ei ollut jännityksestä muuten enää tietoakaan. Koko sukelluksen ajan opettaja piti uskollisesti minua kädestä ja näytti läheltä erilaisia koralleja ja kasveja. Kun oli aika nousta pintaan, olin ihan että täh, näinkö lyhyt aika se oli. Oikeasti olimme olleet veden alla lähemmäs tunnin. Heti veneeseen kavuttuamme sanoin haluavani suorittaa lisenssin. Kirin veljeni kiinni kurssiaikataulussa ja viimeisellä koesukelluksellamme opettaja sanoi minun pärjänneen jopa paremmin, kuin veljeni (muhahahaha). :D Olen maailman isoimman palveluksen velkaa sille opettajalle, joka puhui mut ympäri. Niin mahtava kokemus ja meinasin missata sen! Tosin lisenssin mukana tuli myös krooninen sukelluskuume ;D

Tuolla samalla reissulla kohtasin jotain aivan käsittämätöntä. Mauritiuksella lomailee paljon intialaisia, joista monet eivät osaa uida. Silti he tekevät tuollaisia sukellusreissuja :D Meille selitettiin sukelluskoululla, ettei sukeltamisessa ole välttämätöntä osata uida (okei, pohjaan päin siinä vajotaan kuitenkin). Mulla ei kävisi mielessäkään, että lähtisin keskelle valtamerta pulikoimaan, jos en osaisi uida! Yleensä kuulemman nämä uimataidottomat ihmiset ovat niin peloissaan ylipäätänsä veteen menemisestä, ettei sukeltamisestakaan yllättäen tule mitään. Meidän kanssa samassa veneessä oli yhdellä kerralla uimataidoton intialaismies ja hän oksensi koko venematkan rannasta riutan reunalle asti. Minä hyppäsin veteen ja mies jäi vielä veneeseen. Kun nousin pintaan hän oli edelleen veneessä; tarina ei kerro, kävikö hän pinnan alla vai ei, enkä kehdannut kysyä.

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Jos kiinnostut(te) sukeltamisesta enemmänkin, suosittelen sukeltamaan (tai käymään OWD-kurssin) Malesian Perhentianin saarilla. Siellä dyykkayspaikat ovat lähestulkoon majoitusten vieressä, pikkuveneellä ei tarvitse kovin kauas hurauttaa. Paikat ovat pääosin suht matalia, joten soveltuvat erityisesti aloitteleville sukeltajille (alle 20 m). Vähän kauempana merellä on toki pari syvempää (ja mieletöntä!) sukelluskohdetta, niissä alkavat vain virtaukset olla luokkaa "tukka lähtee päästä ja regu suusta" ;)

Olemme sukeltaneet mieheni kanssa myös mm. Koh Taolla ja Koh Phi Phin ympäristössä, ja no jaa... Thaimaassa kurssit ovat halpoja ja keskuksia riittää, mutta dyykkauspaikoilla on usein todella ruuhkaista. Varsinkin, jos paikalle heilahtaa sesonkiaikaan.

Olen kuullut loistavia sukellusvinkkejä Sansibarilta, Bunakenista (Indonesiassa) ja Arubalta, ehkä niihin sitten joskus :)

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Ja niin, unohtui mainita. Sukelsimme Teneriffalla viime kuussa, oli aika hurja pettymys. Sekä nähtävyyksien että sukellusohjaajien myötä. Toivottavasti teillä oli parempi tuuri siellä toisella saarella :)

kkkk (Ei varmistettu)

Miten sä näytät noin isolta nykyään... Pönäkältä.

WendyT (Ei varmistettu)

Jos olisin nyt suorittamassa OWD-korttia, tekisin ehdottomasti niin että opiskelisin teoriat ja allasharjoitukset Suomessa ja tekisin avovesisukellukset jossain lämpimissä ja kirkkaissa vesissä. Lisenssi tulee toki maksamaan vähän enemmän noin mutta eipähän tarvitse tuhlata lomalla aikaa teorian opiskeluun. Toki jos käytettävissä on viikkotolkulla aikaa niin ehtiihän sitä opiskella kohteessakin.

Kävin aikanaan ensimmäisellä Thaimaan lomalla tekemässä pari tutustumissukellusta ja innostuin sen verran että suoritin samalla reissulla vielä OWD-lisenssin. Sen jälkeen olen sukeltanut reissussa kun lomamatkat ovat osuneet sopiviin kohteisiin, mutta niin paljon en hurahtanut että olisin hakeutunut sukeltamaan Suomessa.

Nautinnollista loman jatkoa!

PSK
Insert Cool Phrase

Onko manseboylla sinkkukavereita? Siis sellaisia häntä muistuttavia ;D T. mansetyttö

sukeltaja (Ei varmistettu)

Happipullot selässä? Joku tekkikurssi?

owd (Ei varmistettu)

Hengitystä ei pidätetä silloinkaan jos regu tippuu. Ja luultavasti selässäs on ollut ilmasäiliö,eikä suinkaan happea! Sori pilkun viilaus, mut oli aivan pakko!

Kommentoi