Nopea kuningatarhillo

Meillä on keitelty hilloja ahkerasti viime viikkoina. Hillosokerilla marjoista syntyy nopeasti kotitekoista hilloa, joka päihittää kaupan vastaavat mennen tullen. Tässä hillossa aito vaniljanmaku täydentää mustikan ja vadelman perinteisen liiton.

fk-kuningatarhillo.jpg

Nopea kuningatarhillo (4 purkkia)

– 1 l mustikoita
– 1 l vadelmia
– 0.5 dl vettä
– 50o g hillosokeria
– 1 vaniljatanko

Perkaa ja puhdista marjat ja siirrä ne reiluun kattilaan. Halkaise vaniljatanko veitsellä pitkittäissuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Kiehauta marjat keskilämmöllä liedellä kunnes ne pehmenevät noin 5 minuuttia. Lisää marjoihin hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia.

Anna hillon jäähtyä puoli tuntia. Nosta vaniljatangot pois hillosta. Pese hillopurkit ja metallikannet. Nosta ne kuivumaan 100 asteiseen uunin noin vartiksi. Näin purkit saa helposti puhtaiksi säilömiselle. Täytä purkit hillolla reunaan saakka ja sulje kannet tiiviisti. Jäähdytä hillot huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

fk-kuningatarhillo4.jpg

fk-kuningatarhillo3.jpg

fk-kuningatarhillo2.jpg

Koti Ruoka ja juoma