Vaniljaiset uunihedelmät

Tämä jälkiruoka syntyy hetkessä pussillisesta hedelmiä. Arki-illan pelastus.

uuni-hedelmat-jaatelo.jpg

Uunihedelmät (4-6 annosta)

– 6-10 hedelmää; luumuja, nektariineja, persikoita
– 1 vaniljatanko
– 3 rkl voita
– 2 rkl sokeria
– 1 appelsiinin mehu
– vaniljajäätelöä tarjoiluun

Halkaise hedelmät ja poista kivet. Pilko hedelmät reilun kokoisiksi siivuiksi, ja nosta ne uunivuokaan. Sulata voi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä ja sekoita ne voisulaan. Purista voin joukkoon appelsiinin mehu ja lisää sokeri. Kaada seos hedelmien päälle vuokaan ja sekoita.

(Voit laittaa jäljelle jääneen vaniljatangon rungon sokeripurkkiin – sokeri maustuu vaniljaiseksi muutamassa päivässä.)

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Lusikoi pehmeää vaniljajäätelöä ja uunihedelmiä kerroksittain laseihin ja tarjoile.

uuni-hedelmat.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.