Pecorino-hernesalaatti
Ostin torilta pussillisen herneitä – ja makeita olivatkin! Tässä salaatissa tuoreet kotimaiset herneet pääsevät oikeuksiinsa italialaisen juuston kanssa. Pecorini on lampaanmaitojuusto ja ruualaitossa yhtä monipuolinen kuin parmesaani. Sitten viime syksyn Toskanan matkan, pecorino tuli jäädäkseen meidän keittiöön. Voit tehdä salaatin myös pakasteherneistä. Kokeile täyttävämpänä ateriana salaattia rapeaksi paistetun kaslerpihvin lisukkeena.
Pecorini-hernesalaatti (2 annosta)
– 1 litra herneenpalkoja (tai 1 pss pakasteherneitä)
– pala pecorino-juustoa (esim. Pecorino Romano)
– 1/2 sitruunan mehu
– 2 rkl oliiviöljyä
– nippu tuoretta rucolaa
– suolaa & mustapippuria
– maalaisleipää tarjoiluun
Avaa herneenpalot ja kerää herneet kulhoon. Raasta mukaan pieni kämmenellinen pecorinoa. Purista joukkoon sitruunanmehu ja lisää oliiviöljy. Revi salaattiin reilusti rucolanlehtiä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita salaatti ja tarjoile leivän kanssa.