Mustikkaskonssit

Tämä viikko on mennyt kiireessä ilman aamupalaa, niska jumissa koneen ääressä ja huonoilla yöunilla. Ihanaa, että tulit viikonloppu! Ei herätyskelloa, rauhallinen aamupala ja aikaa leipoa.

fk-mustikkaskonssit.jpg

Mustikkaskonssit (6-8 kpl)

– 8 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa
– 1 dl sokeria
– 125 g kylmää voita
– 1 kananmuna
– 2 dl maitoa
– 1/2 sitruunan kuori
– 2 dl mustikoita (tuoreita tai pakaste)
– kananmuna voiteluun

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa. Nypi käsillä kuivien aineiden joukkoon pieneksi kuutioitu kylmä voi. Vatkaa kananmuna maitoon ja lisää seos taikinaan. Raasta joukkoon sitruunankuorta. Sekoita kunnes taikina on tasaista.

Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä parin sentin paksuiseksi leveäksi suorakaiteeksi. Ripottele mustikoita levyn puolikkaalle pitkälle sivulle, taita se pitkittäissuunnassa ja painele kevyesti peittäen mustikat taikinan sisään. Leikkaa taikinasta kolmion muotoisia skonsseja.

Nosta skonssit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan sokeria. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kauniin ruskeita.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.