Aamun marjamuffinssit
Työaamu laahaa. Innostus kateissa. Arkiaamun raakuutta helpottaa keskivertoa mukavampi aamupala. Nämä mustikkamuffinssit ovat tuo ekstralisä aamukahvin tai teen kanssa, jotka tuovat työaamuun nostetta. Edellisenä iltana leivottuna, tietysti.
Aamun marjamuffinit (12 kpl)
– 100 g pehmeää voita
– 3 dl hienoa ruokosokeria
– 1 kananmuna
– 2 kananmunan keltuaista
– 1 tl vaniljauutetta
– 4 dl vehnäjauhoja
– 3 1/2 dl hienoja kokojyväveähnäjauhoja
– 3 tl leivinjauhetta
– 1 tl suolaa
– 2 1/2 dl maitoa
– 4 dl mustikoita, pakaste (tai muita marjoja)
– 1 dl vehnäleseitä pinnalle
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella pari kolme minuuttia. Vatkaa joukkoon kananmuna ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää vanilja.
Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää pieni osa jauhoseosta taikinaan, vähän maitoa ja taas jauhoja. Sekoita vuorotellen jauhot ja maito taikinaan. Lisää lopuksi jäiset mustikat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lusikoi taikina paperisiin vuokiin metalliseen muffinipannuun. Ripottele muffinssien päälle vehnäleseitä ja pikkuripaus sokeria. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä.