Lautasellinen taidetta
Hella & Huone osaa tehdä vaikutuksen. Eilisillan menu hymyilyttää vieläkin. Lasillinen tomaattikeittoa ja ihana suupala punajuurihyytelökuutioilla ja kuivatuilla oliivinmuruilla viimeisteltynä. Porsas ja ankanmaksa ”Pic Mac”, ohessa appelsiinihyytelökiekurat ja rakuunajää. Mehukasta karitsaa ja tomaatteja sekä täydellisen rapeaa munakoisoa. Tähän väliin maagisesti hyöryävä ja poksuva vadelma-sitruunadrinkki. Ja loppuviimeiseksi pala taidetta – valkosuklaa ja vadelma ”Dali”.
Hella & Huone tarjoaa Food is Art- erikoismenun helmikuun ajan. Food is Art ry:n järjestämiä Tampereen kulinaariviikkoja varten yhdeksän ravintolaa luovat omannäköisen taidemenun, jonka hinta on kaikissa sama 37 euroa. Teemaviikoilla mukana Hella & Huone ravintolan lisäksi ovat Bertha, Henriks, 4 vuodenaikaa, C, Heinätori, Maruseki, Piemonte, Wistub Alsace ja kulinaarinen kauppa Keittiöelämää. Ajattelin käydä kokeilemassa ainakin Berthan ja Henriksin menut.
Lauantai iltana edessä lautasellinen taidetta, pöytäkeskustelu ohjautui siihen miten ruoka voi olla simppelinä ruokana olemisen lisäksi myös oikeasti kokemus. Se voi olla kotoisana ja itsetehtynä nautinto, ja toisaalta ravintolassa uskomattoman kekseliäästi ja ammattitaidolla toteutettuna taas jotain uutta. Ruuassa, tuo on juuri se juttu, mikä koukuttaa. Nautin kauniista loppuunhiotusta menusta. Ja nautin maanantain pastasta. Siihen tulee pastan lisäksi salviaa, voita ja sitruunaa.