Spontaani tiramisu
Mieli teki jälkiruokaa. Jääkaapissa oli kananmunia, Hullujen Päivien jäänteenä mascarponea ja kaapissa jo avattu paketti ladyfingersejä. Ei kun ruuvipannu tulelle ja helppoakin helpompi tiramisu maustumaan jääkaappiin. Ex tempore jälkiruoka on parasta.
Tiramisu (6 annosta)
– 3 hyvälaatuista kananmunaa
– 3 rkl sokeria
– 250 g mascarponea
(- 2-3 rkl jälkiruokaviiniä)
– 10 tiramisukeksiä (Savoiardi)
– 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
(- 75 g tummaa suklaata)
– 3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon. (Kaada sekaan loraus valitsemaasi makeaa viiniä ja sekoita.)
Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. (Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata.) Kasta keksit kevyesti jäähtyneessä espressossa, ja lado vaahdon päälle keksikerros. Peitä keksit reilulla kerroksella mascarponevaahtoa (ja ripottele päälle suklaata.) Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.