Mokkapalat
Maanantai väsyttää. Nyt tarvitaan mokkapalojen tuttu tuoksu pimeän illan apuun! Tätä mokkapalojen reseptiä on testattu ja paranneltu vuosien varrella. Kakun pitää olla paksua ja vähän kosteaa. Kuorrutuksen mokkaisen pehmeää ja makeaa. Siinä on vaan kaikki kohdallaan.
Mokkapalat (20 palaa)
– 200 g voita
– 2 dl maitoa
– 5 dl vehnäjauhoja
– 4 rkl kaakaojauhetta
– 3 tl leivinjauhetta
– 3 kananmunaa
– 3 1/2 dl hienoa ruokosokeria
– 2 rkl vaniljasokeria
– noin 1 dl vahvaa kahvia kostutukseen
Kuorrutus
– 50 g voita
– 1 dl vahvaa kahvia
– 400 g tomusokeria
– 2 rkl kaakaojauhetta
– 3 rkl kookoshiutaleita koristeluun
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon maito ja anna lämmetä kunnes ainekset sekoittuvat tasaisesti. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistelet taikinaa.
Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat, ruokosokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Hidasta vatkaimen nopeutta. Sekoita joukkoon vuorotellen voi-maitoseosta ja siivilän läpi kuivia aineksia. Sekoita taikina loppuvaiheessa tasaiseksi taikinalastalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan (22 x 35 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes kakku on kimmoisa ja testitikkuun ei tartu taikinaa. Sillä aikaa kun kakku on uunissa, valmista kahvi. Lusikoi paistetun kakun päälle tasaisesti vahvaa kahvia.
Valmista kuorrute. Kiehauta voi ja kahvi kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Sekoita kierrevatkaimella seokseen joukkoon kaakaojauhe. Lisää joukkoon tomusokeri muutamassa osassa. Sekoita reilusti kunnes kuorrutus on kauniin tasaista. Kaada kuorrutus kakun päälle keskeltä aloittaen. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Anna jähmettyä viileässä.