Pistaasi-verigreippisalaatti
Oletko ihastunut jo greippeihin? Greipin kuoret ja kalvot ovat kitkeriä, joten hedelmän paras maku tulee esiin kun ne leikataan pois. Kokeile greipin tuunaamista aavistuksella sokeria ja pistaasipähkinöitä!
Pistaasi-verigreippisalaatti (2 annosta)
– 2 verigreippiä
– 1-2 rkl fariinisokeria
– 4 rkl pistaasipähkinöitä
Leikkaa greipin päädyt. Aseta greippin leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.
Laita greippisiivut mehuun. Lisää joukkoon fariinisokeri ja sekoita. Ripottele päälle kuoritut ja kevyesti veitsellä rouhitut pistaasipähkinät.