Lohta, munia ja pannukakkuja

Oi, ihana viikonloppu! Se on melkein täällä ja niin on myös rento viikonlopun aamiainen. Graavilohi ja maukas kananmunasalaatti pannukakkujen kaverina ei jätä nälkäiseksi. Käytä valmista pannukakkuseosta tai kokeile helppoa peruspannukakkujen ohjetta. Jos aamu tuntuu suolaisen sijaan makealta, kokeile ricottapannukakkuja ja siirappiomenoita. Tai miksei vaikka molempia!

fk-lohi-muna-pannukakut.jpg

Pannukakut (4-6 annosta)

– 1  1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl kokojyvä- tai spelttijauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa
– 2 1/2 dl maitoa
– 2 rkl sulatettua voita
– 1 kananmuna
– kasviöljyä paistamiseen

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kevyesti maito, voisula ja kananmuna eri kulhossa. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita nopeasti ainoastaan kunnes taikina on juuri sekoittunut.

Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä keskilämmöllä. Lusikoi taikinasta pannulle pari kakkua. Reilussa minuutissa pannukakun keskiosa alkaa muodostaa kuplia. Käännä pannukakku ja paista toinen puoli kypsäksi.

Kananmunasalaatti

– 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
– 1 dl ranskankermaa
– 1 tl dijonsinappia
– suolaa ja mustapippuria

Kuori ja pilko keitetyt kananmunat. Sekoita joukkoon ranskankermaa ja dijonsinappia kunnes koostumus ja maku on oikea. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pannukakkujen ja graavilohen kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.