Lohta, munia ja pannukakkuja
Oi, ihana viikonloppu! Se on melkein täällä ja niin on myös rento viikonlopun aamiainen. Graavilohi ja maukas kananmunasalaatti pannukakkujen kaverina ei jätä nälkäiseksi. Käytä valmista pannukakkuseosta tai kokeile helppoa peruspannukakkujen ohjetta. Jos aamu tuntuu suolaisen sijaan makealta, kokeile ricottapannukakkuja ja siirappiomenoita. Tai miksei vaikka molempia!
Pannukakut (4-6 annosta)
– 1 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl kokojyvä- tai spelttijauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa
– 2 1/2 dl maitoa
– 2 rkl sulatettua voita
– 1 kananmuna
– kasviöljyä paistamiseen
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kevyesti maito, voisula ja kananmuna eri kulhossa. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita nopeasti ainoastaan kunnes taikina on juuri sekoittunut.
Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä keskilämmöllä. Lusikoi taikinasta pannulle pari kakkua. Reilussa minuutissa pannukakun keskiosa alkaa muodostaa kuplia. Käännä pannukakku ja paista toinen puoli kypsäksi.
Kananmunasalaatti
– 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
– 1 dl ranskankermaa
– 1 tl dijonsinappia
– suolaa ja mustapippuria
Kuori ja pilko keitetyt kananmunat. Sekoita joukkoon ranskankermaa ja dijonsinappia kunnes koostumus ja maku on oikea. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pannukakkujen ja graavilohen kanssa.