Mustikka-murupalat
Tämä resepti on erityisen kiva jakaa teidän kanssa, on nämä murupalat vaan niin hyviä. Olen tyhjentänyt pakastinta ja pakastemustikat sopivat tähän reseptiin erityisen hyvin. Ne antavat useisiin leivonnaisiin liikaa kosteutta sulaessaan, mutta tässä reseptissä mustikoista syntyy hyytelömäinen kerros maissitärkkelystä käyttäen. Sitten voita, sokeria ja jauhoja eikä paljon muuta. Kun paistos jäähtyy sen voi leikata näppäriksi paloiksi ja ottaa mukaan eväspatukaksi.
Mustikka-murupalat (noin 20 palaa)
– 7 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– 2 1/2 dl sokeria
– 1/4 tl suola
– 1 sitruunan kuori ja mehu
– 225 g voita
– 1 kananmuna
– 6 dl pakastemustikoita
– 1 1/2 dl sokeria
– 4 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Pese sitruuna hyvin, raasta raastimen pienimmällä terällä kuorta jauhojen joukkoon.
Leikkaa kylmä voi pienemmiksi kuutioiksi. Sekoita voi jauhojen joukkoon haarukalla kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Voit nyppiä voin jauhoihin myös nopeasti käsin. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita kunnes taikina yhdistyy.
Sekoita jäisiin mustikoihin sitruunan mehu ja sokeri. Lisää joukkoon maissitärkkelys.
Painele puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattun uunivuokan (20 x 30 cm) pohjalle. Levitä mustikkaseos tasaisesti pohjan päälle. Murustele loppu taikina mustikoiden päälle.
Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia kunnes murupinta saa väriä. Anna jäähtyä, mielellään vaikka pari tuntia jääkaapissa. Kun mustikkakerros on hyytynyt, leikkaa paloiksi.