Mausteinen porkkanapiirakka

Pitkä viikonloppu on vietetty, maassa on vihdoin lunta (ainakin vähän) ja juhla-ateria Suomen kunniaksi nautittu! Tein eilen itsenäisyyspäivän juhlapöytään mausteisen porkkanapiirakan. Piirakan resepti on melkein yksi yhteen amerikkalaisen syysherkun pumpkin pien kanssa, mutta pääraaka-aineena loistaa ihana suomalainen luomuporkkana. Tarjoile kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

fk-porkkanapiirakka.jpg

Mausteinen porkkanapiirakka

– 400 g muro- tai piirakkataikina, pakaste (makeaan leivontaan)
– 500 g luomuporkkanasosetta (esim. Pirkka)
– 1 1/2 dl sokeria
– 2 kananmunia
– 1 dl maitoa
– 1 rkl maissitärkkelystä
– 1 tl kanelia
– 1/2 tl inkivääriä
– ripaus neilikkaa
– ripaus muskottipähkinää
– kermavaahtoa tarjoiluun

Sekoita porkkanasoseeseen sokeri, kananmunat, maito, maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan (24 cm) reunoille saakka. Kaada porkkanatäyte taikinan päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-35 minuutttia. Piirakka on valmis kun täytteen reunat ovat hyytyneet – keskiosa hyytyy vasta piirakan jäähtyessä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.