Ricottapannukakut ja siirappiomenat

Mietin ystävänpäiväksi hyvää reseptiä ja ajattelin jakaa teidän kanssa ohjeen, joka on meillä yksi jälkiruokasuosikeista. Miltä itsetehdyt pannukakut kuulostaisi? Tämä on yksi parhaista kokeilemistani resepteistä amerikkalaisille pannukakuille, ja siirappiset omenat ovat niiden päälle parasta. Vaahterasiirappi ja pannukakut vaan kuuluvat yhteen! Ricottajuusto tekee kakuista erityisen maukkaita.

Kaksikulttuurisessa arjessa hyvä puoli on se, että voi valita parhaat palat molempien perinteistä. Pannukakut tulevat tietysti meren toiselta puolelta B:n kotoa. Ja siksi niillä on erityisen kiva ilahduttaa kotona ystävänpäivän yllätyksenä. Happy Valentine’s Day, hon! xo

Iloista ystävänpäivää, lilyläiset!

pannukakut-omenat.jpg

Ricottapannukakut ja siirappiomenat (4 hengelle)

{ pannukakut }
– 250 g ricottajuustoa
– 1 1/4 dl maitoa
– 2 kananmunaa, eroteltuna
– 100 g (noin 1 1/2 dl) vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– voita tai öljyä paistamiseen

{ omenat }
– 2 rkl voita
– 3 suomalaista omenaa
– 1 dl vaahterasiirappia
– 1/2 tl kanelia

Erottele kananmuna keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita ricottajuusto, maito ja keltuaiset vispilällä. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

Kuumenna rasva pannulla keskilämmöllä ja lusikoi reilun ruokalusikallisen kokoisia kakkuja pannulla. Paista molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun taikinan pinta kuplii kakun keskellä.

Samalla kun pannukakut paistuvat, valmista siirappiomenat. Kuumenna voi pienessä kattilassa. Nosta omenaviipaleet kattilaan ja mittaa joukkoon 1 rkl vaahterasiirappia. Paista seosta keskilämmöllä 5 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä ja siirappisen tahmeita. Lisää loppu siirappi ja kaneli ja kuumenna. Lusikoi omenoita ja siirappia pannukakkujen päälle ja tarjoile lämpimänä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.