Paahdettu valkosipuli-punajuurikeitto

Vihdoin pakkasta ja kunnon talvimaisemat. Järvi jäätyi yön aikana ja talvitunnelmaan sopii parhaiten mikäs muukaan kun lämmin keitto. Tämä keitto kaipaa valmistuakseen aikaa, mutta ei paljoa työtä. Punajuuret ja valkosipuli paahtuvat pehmeän pyöreän makuisiksi uunissa. Reseptillä keittoa syntyy suurinpiirtein kuusi annosta – meillä loput keitosta menee pakastimeen. Rasiallinen keittoa on siellä valmiina pelastamaan kiireisen arki-illan.

img_0302.jpg

Paahdettu valkosipuli-punajuurikeitto (6 annosta)

– 5 punajuurta (n. 650 g)
– 1 valkosipuli (n. 8 kynttä)
– 1 keltasipuli
– 8-10 dl vettä
– 1 tl kuivattua timjamia
– 2 laakerinlehteä
– oliiviöljyä
– karkeaa suolaa ja mustapippuria
– 2 rkl sitruunanmehua

Pese punajuuret ja halkaise suurimmat puoliksi. Kääri punajuuret leivinpaperiin ja folioon. Huljauta sekaan oliiviöjyä, pakkaa folio tiiviiksi paketiksi ja nosta se uunivuokaan tai pellille. Laita 200 asteiseen uuniin ja paahda reilu tunti.

Kun punajuuret ovat paahtuneet uunissa vajaan puolituntia, kääri valkosipuli folioon, lisää mukaan loraus oliiviöljyä ja nosta paahtumaan punajuurten kanssa uuniin 30 minuutiksi.

Anna pehmeiden punajuurten ja valkosipulin jäähtyä hieman ja kuori.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä kattilassa, lisää kattilaan sipulit ja ripaus suolaa. Kuullota sipuleita vajaan 10 minuutin ajan keskilämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Älä päästä sipuleita ruskistumaan.

Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Lisää mukaan punajuuret, valkosipulinkynnet, 8 dl kuumaa vettä, timjami ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 5 minuuttia. Ota pois laakerinlehdet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon maun mukaan sitruunanmehua, suolaa ja pippuria. Voit lisätä tarvittaessa kuumaa vettä keiton sekaan soseuttamisen aikana sopivan rakenteen löytämiseksi.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.