Jälkkäripari

Kohta se taas on, viikonloppu! Tässä kaksi vaniljaista jälkiruokasuosikkia rennon aterian päätteeksi – kokeile vaikka molempia!

fk-jalkkaripari.jpg

Uunihedelmät (4-6 annosta)

– 6-10 hedelmää; luumuja, nektariineja, persikoita
– 1 vaniljatanko
– 3 rkl voita
– 2 rkl sokeria
– 1 appelsiinin mehu
– vaniljajäätelöä tarjoiluun

Halkaise hedelmät ja poista kivet. Pilko hedelmät reilun kokoisiksi siivuiksi, ja nosta ne uunivuokaan. Sulata voi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä ja sekoita ne voisulaan. Purista voin joukkoon appelsiinin mehu ja lisää sokeri. Kaada seos hedelmien päälle vuokaan ja sekoita.

(Voit laittaa jäljelle jääneen vaniljatangon rungon sokeripurkkiin – sokeri maustuu vaniljaiseksi muutamassa päivässä.)

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Lusikoi pehmeää vaniljajäätelöä ja uunihedelmiä kerroksittain laseihin ja tarjoile.

 

Vaniljainen uunivanukas (6 annosta)

– 5 dl kuohukermaa
– 2 1/2 dl maitoa
– 1 vaniljatanko
– 2 kananmunaa
– 3 kananmunan keltuaista
– 110 g hienoa sokeria

Sekoita kattilassa kerma ja maito kattilassa. Lisää kattilaan pitkittäissuunnassa halkaistu vaniljatanko. Kiehauta seos hiljalleen sekoittaen. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. Kaada kermaseos hiljalleen muutamassa osassa munien joukkoon reippaasti sekoittaen.

Kaada seos annosvuokiin (tai uunivuokaan, n. 1.5 l) siivilän läpi. Kaada kuumaa vettä isoon uunivuokaan tai syvälle pellille ja nosta vuokat vesihauteeseen. Vettä on tarpeeksi kun se ulottuu reiluun puoliväliin vuokia. Nosta varovasti uuniin.

Paista 150 asteessa uunin keskitasolla kunnes vanukas on hyytynyt mutta vielä pehmeää. Pienissä vuokissa paistoaika on reilu tunti ja isommassa astiassa noin 1 h 25 min.

Nosta vuokat vesihauteesta ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.