Moelleux au chocolat
Toukokuun toinen viikonloppu on äitien. Moelleux au chocolat, suklaafondant on täydellinen äitienpäivän jälkiruoka. Pehmeä suklaakastikesydän ja muutama pala päärynää. Onnea kaikille äideille! Ja iso halaus maailman parhaalle äidille. (Pian nähdään!)
Moelleux au chocolat (4 annosta)
– 175 g tummaa suklaata
– 25 g voita
– 75 g sokeria
– 2 kananmunaa
– 1/2 tl vaniljaesanssia
– 25 g vehnäjauhoja
Laita uunipelti lämpiämään 200 asteeseen uuniin. Voitele neljä annosvuokaa ja vuoraa palalla leivinpaperia.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vaniljaesanssi ja pieni hyppysellinen suolaa. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoita taikinaan sulatettu suklaa kevyesti käännellen.
Kaada taikina annosvuokiin ja nosta ne kuumalle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8 minuuttia. Kumoa suklaafondantit vuokista ja tarjoile heti vaikkapa päärynäpalojen kanssa.