Timjami-sitruunakanankoivet

Toivottavasti teillä on ollut rentouttava viikonloppu. Sunnuntain hyväntuoksuinen ja hellivä ateria on sitruunaiset kanankoivet. Kana on uunissa ja ajastin tikittää noin puolen tunnin kohdalla. Ehdin vielä hyvin tekemään kanan kaveriksi simppelin vihreän salaatin. Nähdään palstalla taas huomenna!

lemonchicken.jpg

Timjami-sitruunakanankoivet (4 annosta)

– 8 maustamatonta broilerinkoipea
– 1 luomusitruuna
– 3 keltasipulia
– 4 rkl oliiviöljyä
– tuoretta timjamia
– karkeaa suolaa & mustapippuria
(- lasi kuivaa valkoviiniä)

Laita broilerinkoivet uunivuokaan. Leikkaa hyvin pesty sitruuna lohkoiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan. Nosta ainekset vuokaan kanojen kanssa. Lisää joukkoon oliiviöljy ja kevyesti veitsellä rouhitut timjamin oksat.

Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele aineksia öljyssä ja mausteissa. Kaada vuokaan halutessasi loraus valkoviiniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä ja kana on kypsää. Tarjoile salaatin kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.