Lime-sitruunacupcakesit
Miten teidän pääsiäispyhät meni? Meillä oli täydellinen kevättalven viikonloppu mökillä – paistateltiin aurinkoa jäällä ja tietysti syötiin hyvin. Tein cupcakeseille ihanan lime-sitruunamarmeladikuorrutteen, johon sain idean uusimmasta Etikettiklubin viinioppaasta. Herkullinen kuorrutus syntyy tuorejuustosta ja sitrusmarmeladista. Tässä Fanni & Kanelin kevään makuiset kuppikakut, olkaa hyvä!
Lime-sitruunaucupcakesit (18 kpl)
– 4 kananmunaa
– 4 dl sokeria
– 6 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 tl leivinjauhetta
– 1 tl vaniljauutetta
– 1/2 sitruunan kuori
– 1 dl sitruunamehua
– 125 g voita, sulatettua
Kuorrutus
– 250 g maustamatonta tuorejuustoa
– 2 dl tomusokeria
– 1 dl lime-sitruunamarmeladia
– tuoretta sitruunamelissaa koristeluun
Vatkaa munat ja sokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne kevyesti sekoittaen munavaahtoon. Lisää taikinaan vanilja, raastettu sitruunankuori ja puristettu sitruunamehu. Sekoita joukkoon voisula.
Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuuat ja lusikoi taikina niihin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes kakun keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa.
Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä reilu kerros kuorrutetta jäähtyneiden cupcakesien päälle. Koristele sitruunamelissan lehdillä. Nosta cupcakesit viileään odottamaan tarjoilua.