Spaghetti vongole
Italialaiset klassikkoruuat ovat heikkouteni. Yksinkertainen ruokafilosofia ja mielettömät raaka-aineet – italialaisesta keittiöstä löytyy paljon opittavaa. Viimeisin villitys meillä on ollut simpukkapasta. Jos pidät pastoista ja merenherkuista – tämä on sinulle. Osa viinipullosta menee pannuun, loppu spagetin kanssa nautittavaksi.
Spaghetti vongole (4 annosta)
– 300 g spagettia
– 200 g pakastesimpukoita
– oliiviöljyä
– 1 punainen chili
– 2 valkosipulinkynttä
– tuoretta persiljaa
– 1 1/2 dl valkoviiniä
– 10 kirsikkatomaattia
– 1 sitruunan mehu
– 1 rkl voita
– karkeaa suolaa & mustapippuria
Laita spagetti kiehumaan suureen kattilaan suolalla maustetuun veteen.
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä. Nosta pannuun jäiset simpukat ja kaada joukkoon loraus oliiviöljyä. Lisää pannuun pilkottu chili, hienonnettu valkosipuli ja persilja. Kypsennä simpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sekaan viini ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit pari minuuttia ennen kuin simpukat ovat valmiita.
Valuta pois spagetin keitinvesi. Kaada simpukkakastike kattilaan spagetin joukkoon. Lisää sitruunanmehu ja lusikallinen voita ja sekoita. Kuumenna kattilassa minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla.