Rapulinguine

Toivottavasti teidän viikko on alkanut hyvin. Meillä viikonloppuna tehtiin kevätsiivous ja kaivettiin pöyrät varastosta. Ei hullumpi alku uudelle viikolle.

Stockmannin Hullujen Päivien tuliaisina jääkaapissa on kaksi purkkia ravunpyrstöjä. Mikä voisi olla parempi syy tehdä rapupastaa, ja maistuu tämä vaihtoehtoisesti katkarapujenkin kanssa. Pientä luksusta arki-iltaan!

fk-rapulinguine.jpg

Rapulinguine (4 annosta)

– 350 g linguine-pastaa
– 4 + 2 rkl voita
– 2 purjoa
– 4 valkosipulinkynttä
– 1 sitruuna, kuori ja mehu
– 2.5 dl pakasteherneitä
– tuoretta persiljaa
– 1 purkki (400 g) säilöttyjä jokiravun pyrstöjä
– suolaa & mustapippuria
– raastettua parmesaania

Kuumenna pastan keitinvesi suuressa kattilassa. Sillä aikaa kun vesi lämpenee liedellä, valmista aterian toinen osa. Kuumenna 4 rkl voita pannulla keskilämmöllä. Nosta pannulle hyvin huuhdellut ja pilkotut purjot. Kuullota purjoja noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä, mutta ei ruskistuneita. Lisää raastimen pienellä teräosalla raastettu valkosipuli ja sitruunan kuori, sulatetut ja valutetut herneet ja silputtua persiljaa maun mukaan. Kypsennä seosta hetki.

Kun vesi kiehuu, lisää suolalla maustettuun veteen linguine-pasta ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta jätä pasta mukavan kosteaksi. Kaada purjo-herneseos pastan päälle kattilaan ja lisää joukkoon valutetut jokiravun pyrstöt. Purista joukkoon sitruunan mehua ja sekoita pastaan 2 rkl voita. Sekoita kunnes voi on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja tuoretta persiljaa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.