Sinappi-kanaleivät

Perjantai! Ja mikä ainakin yhtä hauskaa, jääkiekon MM-kisojen avaus. Kisakatsomoon sopii mikäs sen paremmin kuin täytetyt leivät. Tässä peli-illan herkullisten kanaleipien ohje, joiden pääsosassa on kokojyväsinappi. Ja sitten jännittämään!

fk-kanasinappileivat.jpg

Sinappi-kanaleivät (4 annosta)

– 4 kananrintafilettä
– 2 rkl täysjyväsinappia
– oliiviöljyä
– 1 punasipuli
– suolakurkkuviipaleita
– ciabattaleipä
– suolaa ja mustapippuria myllystä

Kastike
– 3 rkl täysjyväsinappia
– 4 rkl creme fraichea
– 1 rkl juoksevaa hunajaa

Hiero kanafileisiin täysjyväsinappia ja loraus oliiviöljyä. Nosta ne maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Silppua punasipuli ja kuullota se tilkassa oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä 5 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita kastikeainekset.

Leikkaa ciabattaleivästä neljä reilua palaa ja puolita ne. Paahda leipiä uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat rapeita reilu 5 minuuttia.

Paista sinappiset kanafileet pannulla kypsiksi ja ota molemmille puolille väriä pintaan.

Kokoa leivät. Lusikoi ensin kastiketta pohjalle. Nosta sen päälle kana, sitten suolakurkkuviipaleita ja sipulia. Viimeistele kastikkeella ja nosta leipäsiivu kanneksi.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.