Katkaravut ja valkosipuliaioli

Löysin herkullisen näköisiä friteerattuja katkarapuja Kauppahallin kalatiskiltä. Niin kuin vinkkasin eilisessä jutussa, itsetehty majoneesi on helppo tuunata valkosipulilla. Siitä syntyy täydellinen aioli friteeratuille katkaravuille. Tarjoile suolapalana kylmän juoman kanssa.

Jäikö aiolia tähteelle? Valkosipuliaiolin kanssa maistuvat myös artisokat.

fk-katkaravut-aioli.jpg

Katkaravut ja valkosipuliaioli (4 annosta)

– iso kulhollinen friteerattuja katkarapuja

– 1 kananmunan keltuainen
– 1 rkl dijonsinappia
– 2 dl rypsiöljyä
– suolaa ja pippuria
– 2 tl etikkaa
– 1 reilu valkosipulinkynsi

Friteeraa sulatetut ja kuivatut katkaravut kuorineen tai osta friteerattuja katkarapuja valmiina kalatiskiltä.

Sekoita keltuainen ja sinappi kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Seos emulgoituu ja muuttu majoneesiksi. Raasta kuorittu valkosipulinkynsi hienoksi ja sekoita joukkoon.

Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka etikkaa, joka antaa majoneesiin terävyyttä ja kauniin kiillon. Anna aiolin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.