Nopea gazpacho
Voiko olla parempaa yhdistelmää kuin tumman punaiset makeat tomaatit, valkosipuli, mustapippuri ja hyvälaatuinen oliiviöljy! Gazpacho on ehdottomasti kesän raikkain keitto, ja kesäauringon kypsyttämien tomaattien maku pääsee todenteolla oikeuksiinsa. Oikaisin perinteisen gazpachon ohjeen helpoksi ja nopeaksi versioksi, ja sen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.
Nopea gazpacho (4 annosta)
– 1/2 kg kypsiä tomaatteja
– 3 dl tomaattimehua
– 1/2 valkosipulinkynsi
– 1 rkl punaviinietikkaa
– oliiviöljyä
– suolaa,mustapippuria ja sokeria
Halkaise tomaatit ja poista siemenet ja kannat. Soseuta tomaatit, tomaattimehu ja kuorittu ja hienonnettu valkosipuli sileäksi soseeksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella. Lisää punaviinietikka, loraus oliiviöljyä, suola, pippuria ja ripaus sokeria. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Kaada gazpacho laseihin. Lisää päälle loraus oliiviöljyä ja ruohaisu mustapippuria. Nosta jääkaappiin hetkeksi ja tarjoile kylmänä.