Värikäs kaalisalaatti
Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän barbacuella oli kauniin värikästä kaalisalaattia, johon ihastuin ja tietysti kysyin heti sen ohjetta! Pähkinät ja sinappinen kastike ovat nappi valinta kaalisalaattiin. Salaatti sopii parhaiten grilliruokien kylkeen kesäiltana.
Värikäs kaalisalaatti (8 annosta)
– 1 iso punakaali
– 2-3 porkkanaa
– 3 dl maapähkinöitä
– 1 pussi herneitä, pakaste
Unikonsiemen-sinappikastike
– 2 dl oliiviöljyä
– 3/4 dl sokeria
– 3/4 dl valkoviinietikkaa
– 1 rkl unikonsiemeniä
– 2 tl sinappijauhetta
– karkeaa suolaa
Leikkaa kaali ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita silppuun pähkinät ja sulatetut herneet.
Sekoita pienessä kattilassa oliiviöljy, sokeri, etikka, unikonsiemenet, sinappijauhe ja ripaus suolaa. Kuumenna matalalla lämmöllä kunnes sokeri sulaa ja kastike on pehmeän tasaista. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kastike salaattiin ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.