Hippuja, hiutaleita, kiteitä

Joissakin resepteissä lukee suola. Joissakin merisuola, sormisuola, karkea suola. Millaista ja minkä hintaista suolaa kannattaisi ruokakaappiin hankkia? Miten niitä käytetään eri tarkoituksiin?

fk-suolat.jpg

Suola on nyt trendikäs keskusteluaihe – gourmet- ja artesaanisuolojen valikoima on laaja. Hyvälaatuisen suolan valinta on yksi helppo tapa parantaa ruuan makua. Ruokakaapistani löytyvät suolat voi jakaa kolmeen eri ryhmään – leivontaan, ruuanlaittoon ja viimeistelyyn.

Leivontaan käytän tavallista pöytäsuolaa. Leivontareseptien mitat perustuvat yleensä hienokiteisen suolan käyttöön. Ruuanlaitossa käytän muutamaa erilaista suolaa – perusmerisuolaa keitinveden maustamiseen sekä sormisuolaa tai karkeaa suolaa myllystä ruuan maustamiseen.

Maldonin suolahiutaleet ovat ehdoton suosikkini. Käytän Maldonia vähän kaikkeen! Maku sen ja pöytäsuolan välillä on huima. Pöytäsuolassa on Maldoniin verrattuna liikaa happoa, ja se sisältää paakkuuntumisen estoaineita. Fleur de Sel on myös kuuluisa annoksen viimeistelyyn sopiva suola. Se on työstetty korkeatasoisesti ja usein käsityönä merivesialtaista.

Joskus ruokaan on hauska lisätä vaikkapa savun tai paahdetun paprikan makua suolan mukana. Maustettua suolaa valitessa kannattaa panostaa laatuun ja tarkistaa ettei se sisällä keinotekoisia aromeja. Valinnanvaraa on paljon – kokeile ja vertaile!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.