Tzatziki-kanasalaatti

Uusi viikko jälleen ja lounaslaatikkoon kaivataan taas uutta sisältöä. Kevätfiilistä on selvästikin jo havaittavissa – mieleen tuli heti tzatziki ja jotain helppoa ja nopeaa sen kanssa. Kastikkeen ja kana voi valmistaa edellisenä iltana. Raikas tzatziki ja simppeli kanasalaatti piristävät lounastaukoa kummasti.

kana-tzaziki-salaatti.jpg

Tzatziki-kanasalaatti (2 annosta)

– 1 kanan rintafile
– 1/2 purjo
– nippu jääsalaattia
– nippu rucolaa
– loraus oliiviöljyä
– puristus sitruunanmehua
– seesaminsiemeniä

Tzatziki
– 1 pieni kurkku
– 2 1/2 dl kreikkalaista jugurttia
– 1-2 valkosipulinkynsi
– 1 tl juoksevaa hunajaa
– 1 tl viinietikkaa
– suolaa ja mustapippuria

Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja nosta raaste tiheään siivilään. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja painele raaste mahdollisimman kuivaksi siivilässä. Sekoita jugurtin sekaan hienonnettu valkosipuli, hunaja ja viinietikka. Lisää joukkoon kurkkuraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kanan rintafile kypsäksi pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Viipaloi pesty purjo ohuiksi renkaiksi.

Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti ja rucola. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja sitruunanmehua. Nosta kanaviipaleet ja purjo salaatin joukkoon. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile tzatzikin kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.