Rocky road
Tänään on meidän perjantai – edessä pitkä viikonloppu, mökkeilyä ja takkatulta. Näin jo ennakkoon viikonloppufiiliksissä, haluan jakaa teidän kanssa tämän makeaakin makeamman reseptin. Rocky road on amerikkalainen herkku, joka on jäänyt Pohjois-Amerikan vuosien jälkeen suosikiksi.
Golden syrup on tuonti tavaraa Englannista – pidän sen tuomasta mauasta ja rakenteesta erityisesti tässä reseptissä. Se jättää suklaan ihanan pehmeäksi, ja sen voi hyvin korvata myös tavallisella vaalealla siirapilla. Suklaata, vaahtokarkkeja, keksejä ja pähkinöitä. Muuta ei paljon voi herkutteluhetkeen toivoa.
Rocky road (20 palaa)
– 200 g voita
– 450 g tummaa suklaata
– 4 rkl golden syrup (vaaleaa siirappia)
– 200 g keksejä, murennettuna
– 140 g vaahtokarkkeja
– 2 dl pähkinöitä (esim. cashew)
Sulata kattilassa matalalla lämmöllä voi ja suklaa. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita kunnes seos on tasaista.
Murenna keksit ja rouhi pähkinät. Jos vaahtokarkit ovat isoja, saksi ne pieniksi paloiksi. Sekoita lisukkeet isossa kulhossa. Kaada sekaan suklaaseos ja kääntele kunnes kaikki on tasaisen suklaista.
Kaada seos isoon alumiinivuokaan tai pariin keskikokoiseen vuokaan. Painele kevyesti ja tasoita pintaa. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoile.