Uunissa kuivatut tomaatit

Teen usein simppeliä pastaa – voita, suolaa, pippuria ja parmesaania tai pecorinoa. Juuri tuollaisen pastan päälle omatekoiset kuivatut tomaatit ovat omiaan. Ne valmistuvat melkein itsestään. Anna niille kuivaa hiljalleen uunissa, mausta ja peitä oliiviöljyllä. Kuivattu oregano sopii reseptiin erikoisen hyvin. Purkkia katsellessa ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

fk-kuivatut-tomaatit3.jpg

Uunissa kuivatut tomaatit

– kirsikkatomaatteja
– oliiviöljyä
– kuivattuja yrttejä

Halkaise tomaatit ja nosta ne uunipellille leikattu puoli ylöspäin. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa pari tuntia kunnes ne ovat keskeltä pehmeän kiinteitä ja reunat alkavat käpristyä.

Siirrä jäähtyneet tomaatinpuolikkaat lasipurkkiin. Peitä tomaatit hyvälaatuisella öljyllä ja ripottele mukaan kuivattuja yrttejä makusi mukaan. Tomaatit ovat parhaimmillaan ensimmäisen viikon aikana, samoin maustunut öljy.
 

fk-kuivatut-tomaatit4.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.