Curry-bataattikeitto
Tein reilun kattilallisen keittoa, josta riittää parin päivän lounaaksi. Tähän keittoon ei kyllästy parinkaan päivän jälkeen. Olen ollut tänä talvena hulluna erilaisiin curreihin. Tässäkin reseptissä curry on pääosassa. Lempeä bataatti ja tulinen punainen curry on aika mukava yhdistelmä.
Curry-bataattikeitto
– 1 keltasipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 1 rkl raastettua inkivääriä
– 2 tl punaista currytahnaa
– 1 kg bataattia
– 1 litra vettä
– 1 rkl kanafondia
– 4 dl kookosmaitoa
Tarjoiluun
– turkkilaista jugurttia
– tuoretta korianteria
Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta ne reilun kokoiseen kattilaan ja kuullota keskilämmössä pienessä määrässä öljyä pari minuuttia. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se hienoksi. Lisää kattilaan inkivääri ja currytahna. Kuullota seosta 1-2 minuuttia.
Lisää kattilaan kuorittu ja kuutioitu bataatti. Kaada sekaan vesi ja mausta kanafondilla. Voit käyttää halutessasi myös liemikuutiota. Anna keiton kiehua hiljalleen 20 minuuttia kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Sekoita joukkoon kookosmaito ja kuumenna. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja tuoreen korianterin kanssa. Keitto sopii hyvin myös pakastettavaksi.