Täydellinen aamiainen

Olen täysin fiiliksissä tästä valon määrästä. Aamulla keittiö kylpee valossa ja sitä riittää niin myöhään iltaan, että välillä unohtaa ajankulun. Tänä aamuna oli ihanasti aikaa rennolle puuhastelulle keittiössä ja pitkän kaavan mukaiselle aamiaiselle. Minulle yksinkertaisen täydellinen aamupala on pilven pehmeä munakokkeli, uunissa makeutuneet tomaatit, pippurinen korppukinkku ja rapea paahtoleipä. Ja kuppi italialaista mokkaa.

tomaatit-munakokkeli.jpg

Täydellinen aamiainen (2 annosta)

– 4 viipaletta maalaisleipää
– 1 rkl voita
– 6 viipaletta korppukinkkua

{ uunitomaatit }
– 1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
– oliiviöljyä
– karkeaa suolaa & mustapippuria

{ parmesaani-munakokkeli }
– 4 kananmunaa
– 3 rkl kermaa
– 1 rkl parmesaania, raastettuna
– karkeaa suolaa
– 1 rkl voita

Siveli leipäviipaleiden molemmille puolille voita ja paista ne rapeiksi pannulla.

Laita tomaatit uunivuokaan ja valele kevysti oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmeitä.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon kerma, hienoksi raastettu parmesaani ja suola ja vatkaa kevyesti. Kuumenna voi pannussa keskilämmöllä. Kaada seos pannulle ja kypsennä rauhallisesti käännellen 2-3 minuuttia kunnes kananmunat ovat pehmeän kiinteitä.

Nosta leipäviipaleet, tomaatit, kinkkusiivut ja munakokkeli lautaselle. Viimeistele sormisuolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.