Passiohedelmäpavlova

Lupasin vinkin lemon curd reseptin jälkeen ylimääräisille munanvalkuaisille. Marengin makea ja kevyt pavlova on helppo tapa käyttää reilu määrä valkuaisia. Se kaipaa seurakseen jotain kirpsakkaa – passiohedelmä sopii tähän täydellisesti. Lusikoi hedelmä pavlovan rapean kuoren päälle ja lisää kaveriksi mintunlehtiä. Melko varma tärppi pääsiäisen jälkiruokasuosikiksi!

fk-passion-pavlova2.jpg

Passiohedelmäpavlova

– 6 kananmunan valkuaista
– 3 dl hienoa sokeria
– 1 tl valkoviinietikkaa
– 1 tl maissitärkkelystä
– 1 tl vaniljasokeria
– 2 passiohedelmää
– tuoreita mintunlehtiä

Vatkaa huoneenlämpöiset munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Hidasta vatkaimen nopeutta ja lisää joukkoon hiljalleen sokeri. Vatkaa seosta kunnes se muuttuu kiiltäväksi ja jähmeäksi. Lisää viinietikka, maissitärkkelys ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperin päälle uunipellille ympyränmuotoiseksi kiekoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 150 asteessa 15 minuuttia. Säädä lämpötila 100 asteeseen ja anna pavlovan olla uunissa vielä noin tunti lisää kunnes pinta ja pohja ovat rapean kuivia.

Kypsä pavlova on helppo nostaa leivinpaperilta lastan avulla tarjoilulautaselle. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi jäähtyneen pavlovan päälle. Koristele mintunlehdillä.

fk-passion-pavlova.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.