Parsa-perunapiirakka

Meillä on syöty mieletön määrä parsaa viime viikkoina. Niin kuin Fanni & Kanelin Facebook-sivulla lupasinkin, tällä viikolla jaan teidän kanssa muutaman parsareseptin – molemmat ehdottomia suosikkejani. Parsa ja peruna toimivat mainiosti yhdessä tässä piirakassa, jolle rapean pohjan antaa näppärä filotaikina. Siispä ilo irti parsasesongista!

parsa-piiras.jpg

Parsa-perunapiirakka

– filotaikinaa (pakaste)
– nippu tuoretta vihreää parsaa
– 500 g perunoita
– 100 g parmesanjuustoa
– 3 kananmunaa
– 2 dl ruokakermaa
– 50 g voita, sulatettua
– karkeaa suolaa & mustapippuria
– herneenversoja tarjoiluun

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi noin vartti suolalla maustetussa vedessä. Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta parsat reilusti kiehuvassa vedessä 3 minuuttia.

Survo perunat. Sekoita joukkoon raastettu parmesanjuusto, kananmunat ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aukaise sulanut filotaikinarulla ja peitä taikina-arkit kevyesti kostetulla keittiöpyyhkeellä. Sulata voi. Painele ensimmäinen filotaikina-arkki uunivuokan pohjalle ja voitele sulatetulla voilla. Nosta päälle toinen arkki ja voitele. Peitä vuoka ja sen reunat noin 8 taikina-arkilla voidellen niiden välit sulatetulla voilla. Tämä rapeuttaa kaikki taikinakerrokset. Leikkaa pois ylimääräiset reunat.

Kaada perunatäyte piirakkapohjan päälle. Nostele kiehautetut parsat täyteen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia kunnes reunat saavat väriä ja täyte on hyytynyt. Tarjoile herneenversojen kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.